Aleš Bravničar: U Sloveniji nema toliko cura pa moramo uvesti pokoju Hrvaticu

REKLAMNA kampanja za "slovensko morje" koju je za susjede iz Dežele snimala Hrvatica Lidija Lešić, samo je jedna u nizu slovenskih kampanja za koju je angažirana naša djevojka. Da je riječ o trendu, potvrdio nam je i najpoznatiji slovenski fotograf Aleš Bravničar koji je radio editorijale i kampanje za brojne slovenske tvrtke i medije. "Istina je da mnogo hrvatskih manekenki radi ovdje u Sloveniji. oko 50 posto mog opusa čine Hrvatice", rekao nam je Aleš koji, među ostalim, radi i za slovenski Playboy te za sebe kaže da je "fotograf koji je skinuo najviše Slovenki".

Hrvatske manekenke su jeftinije

"Mi ovdje nemamo toliko cura, pa svako malo uvezemo pokoju Hrvaticu", kaže nam on uz smijeh i dodaje da je razlog tome vrlo jednostavan - u pitanju su financije. "Jeftinije je dovesti hrvatske manekenke koje su profesionalne, dobro odrade posao, možeš se s njima sve dogovoriti, nego da angažiram neku iz Münchena koja je mnogo skuplja, treba joj platiti put i duže joj treba da dođe. Ovako nam je svima jednostavnije, jer se i vašim manekenkama isplati ovdje raditi. U Europskoj uniji su veće plaće pa je Hrvaticama zgodnije doći u Sloveniju, potrošiti na put eventualno 2 do 3 sata, a zaraditi mnogo više nego što bi to mogle kod kuće", kaže nam Aleš.

Jaca nema veze s uvozom manekenki

On tvrdi kako veliki angažman hrvatskih manekenki u Deželi nema veze s Jacinim shvaćanjem "šovinizma" zbog kojeg je morala biti izbačena guza Jelene Glišić iz hrvatskog promotivnog spota. "Nema to veze, vaše manekenke tu već godinama rade. Slovenija je liberalnija od Hrvatske po pitanju golotinje, ali mislim da to nije razlog zbog kojeg toliko međusobno surađujemo", smatra fotograf.

"Zapravo nije bitno je li to snimala Slovenka, Hrvatica ili Bosanka"

Iako je radio na brojnim promotivnim kampanjama u Sloveniji, kaže kako Lidiju Leščić za reklamu "Doma je najlepše - slovensko morje vabi" nije slikao. "Nisam to ja radio", rekao nam je Aleš koji je upoznat s kampanjom, ali nije znao da je za nju angažirana Hrvatica. "Da mi vi niste to rekli, ne bih znao. Zapravo nije bitno je li to snimala Slovenka, Hrvatica ili Bosanka, sve je to posao. Ali ovo je dobro, jer Hrvati i Slovenci moraju njegovati dobre odnose, moramo biti kao braća. Kao Pahor i Kosor", kaže nam smijući se. "Mislim da su svi ti sukobi bez veze. I sam sam prije par godina rekao da više neću ići na hrvatsko more pa evo, sad sam na Korčuli", rekao nam je slovenski fotograf.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.