Al Gore optužen za seksualno zlostavljanje 2006. godine, ali je istraga obustavljena

BIVŠI američki potpredsjednik, Al Gore, bio je 2006. godine pod istragom zbog seksualnog zlostavljanja, ali slučaj je obustavljen. Državni odvjetnik okruga Multnomah u Oregonu, Michael Schrunk, izjavio je da istraga usmjerena protiv Ala Gorea nije nastavljena jer je osoba koja ga je optužila odbila dati izjavu policiji. On kaže da je nekadašnji američki potpredsjednik i nobelovac bio optužen za "neželjeni seksualni kontakt" krajem 2006. i početkom 2007. godine. "Rečeno nam je da žena nije bila voljna pristati na policijsko ispitivanje te nije željela da se kriminalistička istraga nastavi", rekao je Schrunk.

Napao maserku u hotelu

Državni je odvjetnik progovorio o slučaju nakon što je tabloid National Enquirer objavio priču o maserki koja se žalila na seksualno zlostavljanje Ala Gorea u Portland Hotelu 2006. godine. Tabloid je također objavio da policija nije podigla nikakvu optužnicu protiv bivšeg potpredsjednika te da je dotična maserka sačuvala hlače koje dokazuju da je bilo neželjenog seksualnog kontakta. Glasnogovorink policije kaže da je slučaj ponovno bio istražen u 2009. godini, ali nije podignuta nikakva optužnica.

Imao afere s glumicama, navijačicama i aktivisticama

Navodno ovo nije jedini skandal s kojim bi se nobelovac mogao suočiti. Nakon što je objavljeno da se raspao dugogodišnji brak Ala i Tipper Gore, počele su se javljati glasine o njegovim prevarama. Tako je National Enquirer prošlog tjedna objavio da je Tipper bila ljubomorna na njegove ljubavnice te je zato zatražila rastavu. Neke od njegovih priležnica navodno su "aktivistica za okoliš koja je dobila posao u državnoj službi dok je Gore bio potpredsjednik, seksi holivudska glumica, lijepa maserka i navijačica Tennessee Titansa". Časopis Star tvrdi i da je Al Gore imao aferu s Laurie David, bivšom suprugom autora serije "Seinfeld" Larryja Davida, a njihovo je tajno nalaženje trajalo oko dvije godine.

Uporno ignoriranje tabloida

Ugledni američki mediji ponovno su ignorirali priču National Enquirera koji je prije nekoliko godina razotkrio izvanbračne afere Johna Edwardsa i njegovu zlouporabu novca za kampanju te nevjere Tigera Woodsa o kojima, u to vrijeme, nije pisao niti jedan medij. Isti je tabloid nedavno objavio informcije o ljubavnici Baracka Obame, ali je i ta priča uglavnom prošla nezapaženo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.