Ako ovo radite dok šaljete poruke, žao nam je - ostarjeli ste

Foto: Press

U slučaju da još uvijek niste svjesni razlika između milenijalaca i generacije Z, evo još jedne. LADbible piše da je način na koji netko šalje poruke veliki pokazatelj kojoj generaciji pripada. I ne, ovdje nije riječ o emotikonima koje milenijalci obožavaju, a gen Z gotovo da ih ne koristi.

Neki tiktokeri na društvenoj mreži raspravljali su o načinima na koje tipkaju milenijalci i generacija Z. Ako pišete pune rečenice, s ispravnom gramatikom i imate uključeno automatsko pisanje velikih slova (vaš telefon automatski unosi veliko slovo na početku rečenice), velike su šanse da ste milenijalac.

Međutim, ako sve pišete samo malim slovima, tada su velike šanse da pripadate generaciji Z. "Čini mi se da je lakše čitati poruke ako je sve napisano malim slovima", napisao je jedan pripadnik generacije Z na TikToku. "Izgleda tako pogrešno započeti rečenicu velikim slovom, a ne završiti točkom. Zato pišem sve malim slovima", nadovezao se drugi.

@melissamariabanuta i need to understand this phenomenon #capslock #lowercase #fyp ♬ original sound - mel

Neki milenijalci pak smatraju da se osjećaju kao da nisu pohađali nastavu kad pišu sve malim slovima i da nisu ništa naučili. Zbog toga im je, kažu, logičnije da u porukama koriste i velika slova.

@cnetdotcom In case you forgot, you can turn off #autocapitalization. #text #imessage #lowercase #typing #howto #iphone #iphone14Pro #AppleTip #iphonetext #applesettings #textingpersonality #texting #lowercasetexting #genz #genzhumor ♬ original sound - Thrifty girl

Što kažu stručnjaci?

Noël Wolf, stručnjakinja za jezik i kulturu, u razgovoru za Metro ispričala je da je pisanje malim slovima češće "brže i lakše" te "u skladu s online komunikacijom".

"Tekst napisan malim slovima među mlađom generacijom je kombinacija kulturnih promjena, jednostavnosti korištenja i želje za stvaranjem opuštenije online komunikacije", dodala je.

@dannikakilgore_ uppercase just seems a little aggressive 😬#lowercaseissuperior ♬ original sound - 𝓜𝓲𝓪𝓪_❤️🚛

"Suprotno tome, pisanje velikim slovima može se shvatiti kao vikanje ili izražavanje jakih emocija. To je slično podizanju glasa u razgovoru uživo", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.