Zombi šoping centar, lov na vukodlake i Bates motel: Ovo su najstrašnije turističke atrakcije



BROJNE turističke atrakcije posjetiteljima obećavaju dobar provod i opuštenu atmosferu, no postoje i one koje nude nešto drukčiji vid zabave. Riječ je o turističkim atrakcijama namijenjenim onima koji se ne boje mraka i voljni su na svojoj koži iskusiti što znači biti doista uplašen.
Donosimo vam popis najstrašnijih turističkih atrakcija.

Lov na vukodlake

Iako su se mnogi sa zastrašujućim mitskim bićima poput vukodlaka susreli samo preko TV ili kino ekrana, tvrtka "Chillisauce" za one najhrabrije oživjela je noćne more.

Naime, njihovo svakako nezaboravno iskustvo nudi vam opciju da s nekolicinom prijatelja posjetite jezivu šumu u blizini Birminghama, oboružate se dinamitom i srebrnim oružjem i oruđem i krenete u potragu za vukodlacima.

Vukodlaci, naravno, nisu pravi, ali izgledaju toliko stvarno da se neki sudionici od iskustva još nisu oporavili. Prije toga, prolazite obuku za preživljavanje s profesionalcima, a jednom kad potpišete ugovor, povratka nema sve dok ne završite "misiju".

Jezive lutke na drveću

Uvala Chinampa na kanalu La Xochimilco u Meksiku, prekrivena je stotinama lutki. Lutke su visile s drveća kako bi tjerale zle duhove i podsjećale na smrt djevojčice koja se ovdje utopila. Prema riječima don Juliana Santana Barere, koji je i napravio ovu neobičnu "izložbu", lutke su žive, ali zaboravljene od strane svojih vlasnika. Chinampa je pristupačna brodom, a sve lutke su na svom mjestu, iako je don Barera umro još 1992. godine.


Zombi šoping centar

Smješten je u britanskom Readingu, a prema iskustvima posjetitelja, definitivno ga se isplati posjetiti. Riječ je o napuštenom šoping centru bez struje, a vaš je cilj probijati se kroz razne trgovine i tražiti izlaz, a sve to dok vas napadaju živi mrtvaci. Kao u "Resident Evilu", naoružani ste samo pištoljem i baterijom, a zombiji vas vrebaju gotovo na svakom koraku.

Crkva s ljudskim kostima

Sedlec je dio povijesnog grada Kutna Hora u Češkoj. Ipak, ovo mirno predgrađe najpoznatije je po kapelici, koja se nalazi ispod groblja Crkve Svih Svetih. Dekoraciju i interijer kapelice tvori približno 70 tisuća ljudskih kostiju. Naime, u 15. stoljeću ovdje je podignuta velika crkva, a kako je groblje bilo prenatrpano zbog epidemije kuge, počela je ekshumacija tijela i od njih je napravljena svojevrsna kosturnica. Oko 1870. stolar po imenu František Rint dobio je zadatak gomilu kostiju dovesti u red pa je tako od njih napravio skulpture, svijećnjake i vojničke štitove.



Bates motel

Ovaj motel smješten u Philadelphiji prepun je raznih gadgeta te specijalnih efekata koji će i najhrabrijima utjerati strah u kosti. Smatra se jednom od najboljih "strašnih" turističkih atrakcija u Americi upravo zbog doze realnosti koja jezivosti daje dodatnu dimenziju. Vukodlaci, slike koje vas prate te podovi koji oživljavaju, samo su neke od stvari na koje ćete naići u ovom jezivom motelu.

Londonske tamnice

Iako spada u red "klasičnih" jezivih mjesta, ovu turističku atrakciju to ne čini nimalo manje strašnom. Dapače, Londonske se tamnice smatraju jednom nad najstrašnihij atrakcija u Britaniji.
"Ukoliko vas put nanese u London, svakako svratite do ove destinacije i upoznajte Krvavu Mary, posjetite brijačnicu Sweeneya Todda i iskusite kako je bilo živjeti u doba Crne Kuge", poručuju iz uprave Londonskih tamnica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.