Znamo da je Angelina originalna, ali baš ovaj poklon za Brada ne bismo očekivali

Foto: Shutterstock; Wikipedia

ANGELINA JOLIE je, čini se, okončala potragu za savršenim svadbenim poklonom za svog supruga Brada Pitta.

I nije ništa od onoga što biste očekivali. Radi se naime o pisaćoj mašini kultnog pisca i avanturista osebujne ličnosti, Ernesta Hemingwaya, javlja TMZ.

Pisaća mašina koju Angelina kupuje za Brada nije "bilo kakva" mašina, već upravo posljednja kojom se slavni pisac služio.Koristio ju je kasnih 30-tih godina i na njoj je, između ostaloga, napisao i jedan od svojih najboljih romana, "Kome zvono zvoni", koji je objavljen 1940. godine.

Hemingwayeva pisaća mašina Angelinu će koštati 250.000 dolara.

"Njen agent stupio je u kontakt s kolekcionarom Steveom Soboroffom, koji skuplja pisaće mašine slavnih ličnosti, a između ostaloga posjeduje i ovu Hemingwayevu, 1926 Underwood", rekao je neimenovani izvor za TMZ.

Soboroff u svojoj kolekciji ima i pisaće mašine Johna Lennona, Marilyn Monroe, Joea DiMaggia te mnoge druge koje su pripadale slavnim osobama i na kojima su napisana neka od najvećih djela svjetske književnosti.

Angelina je prvobitno htjela kupiti pisaću mašinu Tennesseeja Williamsa, međutim, ona nije bila na prodaju. Tada je Angelinin agent dao ponudu kolekcionaru da proda jednu od dvije Hemingwayeve mašine, a za nju je ponudio četvrt milijuna dolara.

Bila je to, čini se, "ponuda koja se ne odbija". 

 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.