Život u krošnjama: Ovo je najveća svjetska kućica na drvetu

IAKO Guinessova knjiga rekorda to još nije potvrdila, ova golema građevina s tornjem u Crossvilleu, već se niz godina neslužbeno smatra najvećom svjetskom kućom na drvetu. Horrace Burgess realizaciju izgradnje ove kuće počeo je još 1993. godine, prenosi Huffington Post. Njena je najveća specifičnost to što je gotovo u potpunosti izgrađena od recikliranog materijala, a sve zajedno na hrpi drži nevjerojatnih 285 tisuća čavala. Na projekt je dosad potrošio oko 12 tisuća dolara, no ne žali ni za utrošenim novcem, a ni vremenom.

"Izgradio sam je za svakoga. To je Božja kuća na drvetu. Jednog sam se dana molio i Bog mi je rekao - ako mi izgradiš kuću na drvetu, postarat ću se da ti nikada ne ponestane materijala", naglasio je Burgess.


Osim s gomilom soba, ova je kuća izgrađena sa spiralnim stubištem, zaklopnim vratima, tavanom i igralištem za košarku smještenom na trećem katu. Kao potporanj za čak deset katova ove kuće poslužilo je šest golemih stabala u okolici. Ova nevjerojatna kuća, poznata i kao "The Ministers Treehouse", danas je otvorena za sve posjetitelje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.