"Želim da ubijete sve nevjernike": Dječji crtež Isusa koji je šokirao roditelje

JEDNA OSNOVNA škola u Fresnu, ovih je dana postala predmetom brojnih kritika i to zbog crteža koji je, kao dio zadatka iz povijesti, nacrtao učenik sedmog razreda. Naime, crtež izložen na panou u hodniku osnovne škole Hamilton, prikazuje sliku Isusa ispod koje stoji tekst "I want you to kill all infidels" ili "Želim da ubijete sve nevjernike". Još ispod toga, dodano je i "Vidimo se u Jeruzalemu" te "Osvojite besplatnu kartu za raj".

Sliku su zamijetili roditelji koji su reagirali tako što su svoju zabrinutost prenijeli i ravnatelju, piše ABC. On im je, tvrde, poručio da će vidjeti što može učiniti i zatim spustio slušalicu.

"Ova je slika protiv svega onoga što kršćanstvo predstavlja. Ne razumijem logiku iza ovog postupka. Objesiti takvu sliku u hodniku, gdje je sva djeca mogu vidjeti, to je doista glupo", rekao je Chris Alfaro, kršćanin i roditelj jednog od djeteta koje pohađa Hamilton.

Zabrinuti roditelji obratili su se i medijima, a u cijelu se priču uključila i lokalna kršćanska zajednica, koja je poručila:

"Nemamo ništa protiv ove škole. Dapače, i neki od nas davno su je pohađali. Želimo samo da se crtež skine s panoa u hodniku, to je sve."

Nakon brojnih poziva roditelja i mještana Fresna, ravnatelj ipak nije reagirao pa je tako crtež ovog "radikalnog" Isusa i dalje obješen u školskom hodniku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.