Zbog njih je Zagreb vedriji: Pimp My Pump i bez dozvole najavili nove radove

Foto: Facebook

PETEROČLANA grupa kreativaca Pimp my Pump koji oslikavaju stare gradske pumpe, tzv. "železne franceke" visoke siječanjske temperature mogli bi iskoristiti za nove projekte u Zagrebu.

O novim pumpama koje će oslikati grupa uličnih umjetnika s Trešnjevke odlučuje spontano, bez plana. Ali zbog tople zime, uskoro bismo mogli vidjeti nove radove, najavljuje član grupe Berni.

"Kako je toplo, tako mislim da bi mogli nešto izorganizirati. Inače zimi ne radimo".

Oslikane pumpe mogu se vidjeti po cijelom gradu. U Dalmatinskoj ulici je kula Lotrščak, na križanju ulice Donje Svetice i Andrilovečke je Željko Malnar, tu je i Dino Dvornik, gospon Fulir, Lou Reed i brojni drugi. Radi se o originalnom, zagrebačkom obliku ulične umjetnosti, koja polako postaje posebnost grada.

"Vani u svijetu oslikavaju se hidranti, a kod nas je to zabranjeno. Originalna je ideja, to definitivno. Tog se frend sjetio lutajući kvartom. Naišao je na dvije, tri hrđave, nikakve pumpe i tako se rodila ideja".

Pumpe koje su uvođenjem moderne vodovodne mreže postale suvišne, ostale bi bez Pimp my Pump hrpa starog željeza. Bez obzira na to, dozvola od Grada još uvijek nije stigla.

"Pokušali smo doći do njih, ali - ništa. Baš nam se niti ne javljaju. Tako da nije legalno, ali nemamo problema. Opet, nemamo niti njihovu dozvolu". Svima se sviđa, pa nema problema - napominje Berni.

Inspiracija kaže, stiže odasvud.

"Iz djetinjstva, crtići, razno razni likovi kojih se sjećamo. Sve je stvar dogovora, svatko se nečeg sjeti".

"Ljudi su oduševljeni", dodaje Berni te je više ugodnih nego neugodnih iskustava. Svi koji u gradu nisu uspjeli vidjeti ni jednu oslikanu pumpu, mogu to učiniti na Facebook stranici Pimp my Pump.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.