Video koji je izazvao frku: Jesu li se policajci najeli slatkiša s marihuanom?

Screenshot: YouTube

POLICIJA iz Santa Ane u Kaliforniji pokrenula je internu istragu nakon što je otkrivena snimka racije na kojoj se policajci šale o udaranju žene s invaliditetom, a moguće je i da su jeli hranu u kojoj se nalazila marihuana.

Snimka nastala 27. svibnja pokazuje raciju na holističku ambulantu Sky High u kojoj se proizvodila marihuana, a objavio ga je Voice of OC. Na njoj se vide policajci koji razvaljuju vrata i s uperenim pištoljima naređuju svima da legnu na pod.

Aktivistica Marla James, koja se zalaže za medicinsku upotrebu marihuane, a nalazi se u invalidskim kolicima nakon amputacije noge, izjavila je za OC Weekly da je dobila dojavu o raciji pa je došla u ambulantu. U isječku se može vidjeti kako se vozi u kolicima pored policajke, a potom napušta sobu. Kad je izašla, policajci su se počeli šaliti na njen račun.

"Jesi li udarila onu jednonogu staru Benitu?", pitao je policajac, na što policajka odgovara da ju je htjela udariti "u jebeni batrljak".

"Znate što, bila sam zbilja ljubazna prema toj ženi. Čak sam joj dala kompliment o njenoj kosi. Tretirala sam ju s poštovanjem i nemam pojma zašto me htjela udariti", rekla je Marla novinarima.

Dodala je da ju je video uistinu uzrujao. "Kad sam ga vidjela, htjela sam zaplakati. Ona nema pojma kako je to nemati nogu. I dalje imam fantomske bolove", rekla je.

Na snimci se vide policajci, od kojih neki nose maske, kako skidaju opremu za nadzor laboratorija. Također su zaigrali pikado, a čini se da ih je barem dvoje jelo nešto što su pronašli u prostoriji.

Iako se ne zna što su točno jeli, jedan od policajaca pažljivo je proučio omot. Odvjetnik Matthew Pappas koji je dostavio video Voiceu of OC rekao je da misli da su jeli nešto od slatkiša koji sadržavaju marihuanu.

Šef policije Carlos Rojas rekao je da je nejasno što se na snimci događa, ali on želi saznati više.

"To je definitivno ponašanje koje me zabrinjava", rekao je, dodavši da činjenica da je snimka uređivana postavlja pitanje o vjerodostojnosti njenog sadržaja.

"Ne znam je su li to što oni jedu slatkiši s marihuanom. Gdje su ih pronašli? Je li to proteinska pločica ili nešto s marihuanom?", upitao je Rojas.

Odgovore na njegova pitanja trebala bi donijeti istraga koja je u tijeku.

"Od naših policajaca očekujemo da se drže određenog standarda i predstavljaju svoj odjel i struku u pozitivnom svjetlu. Ako se to nije dogodilo u ovom slučaju, šef policije će poduzeti odgovarajuće stegovne mjere", rekla je poručnica Chris Revere a KABC. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.