Video koji je fascinirao mnoge: Ruski glazbenici svirali pomoću leda na jezeru

Screenshot: Daily Mail

SKUPINA ruskih glazbenika još je prošle godine došla do doista nevjerojatnog otkrića. Sasvim slučajno, otkrili su kako led ima karakterističan zvuk  i to kad se supruga bubnjara slučajno okliznula i pala  na Bajkalskom jezeru.

Nakon toga bili su naprosto bili fascinirani saznanjem da led može proizvesti nevjerojatno čist i melodičan zvuk. Svoj su glazbeni performans snimili i postavili na YouTubeu, no on je iz nekog razloga tek nedavno privukao medijsku pozornost, prenosi Daily Mail.



"Osjećala sam se kao da sviramo na bubnjevima prirode, bilo je nevjerojatno spoznati da je takvo što uopće moguće. Mnogi nam nisu vjerovali i optužili su nas da izmišljamo i obmanjujemo ljude. Ali doista je istina led na Bajkalskom jezeru zaista proizvodi takav zvuk", istaknula je Natalya Vlasevskaya, članica ove neobične glazbene skupine.

Video je snimljen nedaleko od turističkog otoka Olkhon, a kako su rekli glazbenici - led ne proizvodi isti zvuk na svim mjestima na jezeru. Inače, Bajkalsko jezero koje se nalazi u azijskom dijelu Ruske Federacije najstarije je jezero (oko 25 milijuna godina), i ujedno najdublje (oko 1700 m) jezero na svijetu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.