Večeras je veliko finale 60. Eurosonga: Ovo su pjesme s kojima se natječu naši susjedi

Screenshot: Google/YouTube

JUBILARNI 60. Eurosong održat će se večeras u Beču, zahvaljujući lanjskoj pobjedi Conchite Wurst s pjesmom "Rise Like a Phoenix". Obilježavanju jubileja pridružio se i Google svojim novim "Doodleom", koji zorno prikazuje pozornicu ovog pjevačkog natjecanja, često nazivanog paradom kiča.

Veliko finale neće se moći pratiti ni na jednoj hrvatskoj televiziji, jer Hrvatska ove godine nema svog predstavnika na natjecanju. Oni koji imaju sreće da mogu "uloviti" programe susjednih država moći će gledati Eurosong na televizoru, dok se ostali mogu okrenuti live streamu na službenoj stranici natjecanja www.eurovision.tv. Prijenos počinje u 21 sat, a predviđeno je da će trajati tri i pol sata.

U finalu će nastupiti 27 zemalja, njih 20 izborilo je nastup u dvije polufinalne večeri koje su se održale ovog tjedna, a pet velikih europskih zemalja direktno ulazi u finale, kao i Austrija koja je domaćin te Australija, koja to natjecanje prenosi 30 godina pa im je dopušteno sudjelovanje ove godine s obzirom da je jubilarno.

U finalu će nastupiti gotovo sve Hrvatskoj susjedne zemlje, osim Bosne i Hercegovine, koja također nije poslala svog predstavnika u Beč.

Crna Gora - Knez "Adio"

Italija - Il Volo "Grande Amore"

Mađarska - Boggie "Wars For Nothing"

Slovenija - Maraaya "Here For You"

Srbija - Bojana Stamenov "Beauty Never Lies"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.