Uspjeh Hrvatske: Proglašena najboljom nadolazećom destinacijom za kratka putovanja



HRVATSKA je na Svjetskom turističkom sajmu u Londonu proglašena najboljom nadolazećom destinacijom za kratka putovanja. Na konferenciji, koja je okupila više od 50 britanskih i drugih stranih novinara, objavljeno je i da je Hrvatska prema mišljenju britanskih turističkih profesionalaca najbolja nadolazeća destinacija za kratka putovanja iz Britanije, za što je ministru Ostojiću uručena i nagrada Travel Agent Choice Awards 2012 koju dodjeljuje britanski izdavač BMI Publishing Ltd. Nagrada je uručena ministru turizma Republike Hrvatske Veljku Ostojiću i direktorici Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, Meri Matešić.

Najavljujući novosti u hrvatskom turizmu za iduću godinu Ostojić je uz ostalo spomenuo predstojeće smanjenje stope PDV-a za turizam, kao i već aktualnu nultu stopu za reinvestiranje dobiti, što bi uz ostalo trebalo pridonijeti povećanju investicija u sektoru te zaposlenosti. Britansko je tržište ocijenio važnim za hrvatski turizam naglašavajući da su ove godine dolasci i noćenja britanskih turista porasli za više od po 20 posto u odnosu na lani. Iduće bi se godine taj rast mogao nastaviti, za 5 do 10 posto, s obzirom na najave touroperatora, povećanje broja letova niskotarifnih zračnih prijevoznika, ali i British Airwaysa koji već od 9. prosinca ove godine pokreće cjelogodišnju liniju London-Zagreb.

Osim priznanja i predstavljanja rezultata, pred mnoštvom stranih novinara na konferenciji za medije održana je i degustacija najpoznatijih hrvatskih sorti vina poput graševine, plavca i malvazije. Predstavio ih je jedan od najpoznatijih britanskih stručnjaka za vino Joe Wadsack.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.