Upoznajte superpastuha Alfloru: Napravio 1.331 ždrijebe i vlasniku donio pet milijuna eura



KAD JE Britanac Peter Hockenhull, kupio konja po imenu Alflora, vjerojatno nije ni pomišljao da će se ta kupovina pretvoriti u jednu od najisplativijih u njegovom životu. Iako mu je prvotna namjena bila da bude sedmogodišnjeg konja koristi za utrke, Hockenhull nije bio zadovoljan njegovim učinkom, pa ga je odlučio koristi za oplodnju kobila, prenosi Daily Mail.

Ispostavilo se da je njegova odluka bila i više no mudra, jer se u novoj ulozi konj snašao mnogo bolje nego na hipodromu.  Za jednu "noć s Alflorom", Hockenhull je naplaćivao 3.700 eura, što mu je dosad donijelo zaradu od oko pet milijuna eura. Danas Alflora ima 23 godine, živi u "Shade Oak Stud" farmi u Shropshireu i ponosni je otac čak 1.331 ždrijebeta.

"U svojim najboljim danima, mogao se pariti s pet kobila dnevno u intervalima od po tri sata. Sad je to malo drukčije, jer je u mirovini, a boluje i od artritisa", izjavio je ponosni vlasnik.
Iako više nije u najboljoj formi, Alflora se, naglašava Hockenhull, i dalje bavi "onim što radi najbolje". Njegovi potomci su ne samo lijepi, već i vrlo uspješni - jedno ždrijebe dosad je čak 11 puta pobijedilo u trkama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.