Upoznajte najstariju obitelj na svijetu: Zajedno imaju 818 godina



CONSOLATA Melis jučer je u krugu obitelji proslavila svoj 105. rođendan. No, osim čestitki, torte i poklona članova obitelji, dobila je još jedno iznenađenje. Naime, prema mjesnom listu Unione Sarda, nakon sedam godina istraživanja na pet kontinenata, Guinness je potvrdio da je obitelj Melis najstarija obitelj na svijetu.

Kako prenosi Daily Mail, Consolata ima devetero djece, 24 unuka, 25 praunuka i troje prapraunuka. Devetero braće i sestara imaju ukupno 818 godina, a najstarija od njih ima 105 godina, što je rekord potvrđen u Guinnessovoj knjizi rekorda. Obitelj je iz mjesta Perdasdefogua u regiji Ogliastra u središtu Sardinije. Prvog lipnja 2012. devetero braće i sestara imali su ukupno 818 godina i 205 dana.

Iza Consolate slijedi Claudija (99) koja je u formi i u ponedjeljak je bila u prvom redu na misi. Zatim slijede Maria (97) koja od nedavno ima nekih zdravstvenih tegoba, Antonio (93) i Concetta (91), a Adolfo (89) još radi u svom kafiću u Perdasdefoguu. Na pitanje koja je tajna dugovječnosti, Consolata je imala jednostavan odgovor – zdrava prehrana i izbjegavanje stresa.

"Mi jedemo zdravu hranu, mnogo juhe s povrćem i nešto malo mesa. I stalno nešto radimo. Ali nismo pod stresom. Moji unuci svi imaju mašine za pranje rublja i suđa te usisavače. I svejedno ih čujem kako ponekad govore 'pod stresom sam'. Ja to ne razumijem", naglašava  Consolata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.