Tučnjavama, alkoholom i ljubakanjem protiv krize i komunističke prošlosti: Kako izgledaju noćni klubovi u ruralnoj Litvi

Screenshot: YouTube

EKONOMSKA kriza ostavila je traga na svima, a jedan je fotograf odlučio podijeliti sa svijetom uvjete u kakvim se zabavlja mladež u ruralnim dijelovima Litve.

U ovoj bivšoj članici Sovjetskoj saveza, klubovi i diskoteke nalaze se u nekadašnjim komunističkim narodnim domovima, a ostaci totalitarnog režima vidljivi su na svakom koraku: U sobama se još uvijek nalaze prastari posteri Lenjina, petokrake, kao i gas maske.

"Fasciniraju me ti ostaci mrtvog carstva", kaže fotograf Andrew Miksys. "Klinci sa sela dolaze u te domove kako bi se napijali, ljubakali i potukli".

U nekadašnjem Sovjetskom savezu, diskoteke su bile rijetke i prilično dosadne: Zapadnjačka plesna glazba je bila praktički zabranjena. Primjerice, Village People, poznati po hitu "YMCA" označeni su kao nasilni, a Donna Summer je bila previše erotična.

Njegove fotografije, koje će objaviti u knjizi "Disko" možete pogledati ovdje, a u videu pogledajte atmosferu iz jednog takvog kluba. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.