Tommy Emmanuel ususret zagrebačkom koncertu Kings of Strings: Jedva čekam ponovni nastup u Hrvatskoj!

Foto: Press

"OBOŽAVAM nastupati u Hrvatskoj! Ovdje je publika najemotivnija, a ljepota vaše zemlje, zajedno s odličnom domaćom hranom i vinom naprosto su neodoljivi! Vidimo se 29. travnja ponovno u dvorani Lisinski!", poručio je ususret zagrebačkom koncertu Kings of Stringsa Tommy Emmanuel, australska gitaristička zvijezda poznata po tzv. finger style sviranju.



Tommyjev originalan i neobični stil sviranja on sam naziva finger styleom, a odlikuje ga sviranje sa svih deset prstiju, gotovo kao da svira klavir, a ne gitaru. Gitaristička legenda Chet Atkins bio je jedan od prvih gitarista koji je svirao gitaru na ovaj način, a ujedno je bio i najveća inspiracija Emmanuelu.

Zajedno s Vlatkom Stefanovskim i gypsy jazzerom Stochelom Rosenbergom, Tommy će od utorka boraviti u Beogradu, gdje će famozna trojka održavati svakodnevne probe za koncerte koji im slijede – 27. travnja u beogradskom Sava centru,  29. travnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, a dan kasnije, 30. travnja u Cankarjevom domu u Ljubljani.

"U Beogradu ćemo se naći da se dobro pripremimo za nadolazeće koncerte, a također započinjemo i spremati novi album. Naš prvi zajednički album nazvali smo 'Prvi korak' jer je on doista i bio naš prvi zajednički korak u novu glazbenu avanturu. I on je zapravo rezultat naših proba - na brzinu smo birali skladbe i one su na kraju završile na albumu", ispričao je Emmanuel te naglasio i da će drugi po redu album Kings of Stringsa biti pravo iznenađenje za publiku.



Večeras Tommy Emmanuel nastupa u Moskvi, gdje je rasprodao dvoranu International House of Music, a prema riječima organizatora koncerta Kings of Stringsa u Lisinskom, Tomislava Kašljevića, za koncert na kojem će za deset dana Tommy Emmanuel zasvirati sa Stefanovskim i Stochelom, vlada odličan interes!

Ulaznice za Kings of Strings u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog mogu se nabaviti na blagajni dvorane, te u sustavu Eventim.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.