Tajna američke baze "Area 51": Kompleks namijenjen testiranju zrakoplova, a ne izvanzemaljaca

Foto: Facebook

TAJNA baza u Nevadi, poznata i kao "Area 51" spominje se u mnogim dokumentima CIA-e, a u najnovijem stoji kako je taj kompleks namijenjen testiranju vladinog programa zračnog nadzora, javlja CNN.

Naime, nacionalni sigurnosni arhiv Sveučilišta George Washington dobio je na uvid CIA-in dokument o povijesti programa razvoja špijunskog zrakoplova U-2 koji je jučer javno objavljen.

Spomenuti je dokument pregledan još 2002. godine kad ga je proučavao Jeffrey Richelson. No tada se u njemu nisu nalazile nikakve informacije koje bi upućivale na "Areu 51" jer su one bile izbrisane ili zacrnjene.

Jeffrey Richelson je prije osam godina ponovno zatražio na uvid dokument o špijunskom zrakoplovu U-2 kojeg je dobio tek prije nekoliko tjedana. Ovaj put s jednom razlikom! Naime, u njemu ništa nije bilo izbrisano i jasno se moglo pročitati kako se cijeli program provodio u bazi poznatoj i kao "Area 51" o kojoj već desetljećima u medijima kruže različite priče.

Američka vojna baza Groom Lake Base, poznata kao "Area 51", predstavlja najstrože čuvano mjesto na svijetu. Smještena je u južnom dijelu zapadne Nevade i njena je glavna svrha razvijanje i testiranje eksperimentalnih vojnih zrakoplova i naoružanja.

Osim što je poligon za testiranje i razvoj najnovijih vojnih tehnologija navodno krije tajnu koja zaokuplja maštu mnogih teoretičara zavjere i SF zanesenjaka. Naime, mnogi su uvjereni kako su se upravo ovdje obavljale obdukcije tijela izvanzemaljaca nakon navodnog pada u Roswellu 1947 godine, te kako se unutar zone krije neidentificirani leteći objekt (NLO).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.