Što poznati misle o "Mižerji": Kseniji Urličić žao što pjesmu nije napisao Tonči Huljić

Foto: Press, Jadran Babić/CROPIX

ZA KOMENTAR o pjesmi "Mižerja" Klape s mora koja će nas u svibnju predstavljati na Eurosongu zamolili smo osobe koje su se svojim pjesmama već istaknule na Euroviziji, ali i nekadašnju "čeličnu lady" HTV-a Kseniju Urličić, koja je s hrvatskom delegacijom postigla najveće uspjehe.

"Meni je samo žao što tu pjesmu nije napisao Tonči Huljić. Ne znam je li odluka da ove godine pošaljemo klapu pravi potez i čudi me što me nitko s HTV-a nije nazvao da se posavjetuje sa mnom. Mišljenja sam da nije trebalo slati novu klapu, pored već toliko postojećih i provjerenih. Naposljetku, možda nam se i osmjehne uspjeh, s obzirom da sama pjesma i klapa predstavljaju našu kulturnu baštinu", rekla nam je Ksenija Urličić, koja još nije poslušala pjesmu, pa je nije mogla ni pobliže komentirati.

I Rajko Dujmić i Zrinko Tutić slažu se u jednom - ovdje se ne radi o klapi, već o vokalnom sekstetu. "Dečki dobro pjevaju, iako pjesma nema veze s klapom. Riječ je o skladbi koja kao da je pisana za jedan od davno završenih Splitskih festivala. Pjesma je pristojna i dobro napravljena, ali Eurosong je festival pop glazbe, i mislim da je pjesmu takvog izričaja trebalo poslati", kaže Zrinko Tutić.

"Rasplačem se svaki put kad čujem klapsku pjesmu. Dečki su jako simpatični, topli, dragi, uljudni i zadive vas svojom jednostavnošću. Odavno nisam bila zadovoljnija kad je u pitanju pjesma koja će nas predstavljati na Eurosongu. Uistinu se poklopilo sve što se trebalo poklopiti. Mogu im samo poželjeti sretan put i ulazak u finale", rekla nam je jedina hrvatska pobjednica na Eurosongu Emilija Kokić.

Tonči Huljić nije želio komentirati pjesmu poručivši da ga ta tema ne zanima.

Predsjednik alkarskog društva Stipe Jukić i sami alkari jučer su u Sinju Klapi s mora uručili svečane odore koje će imati na sebi tijekom nastupa u svibnju. Momci bi se pred milijunskim auditorijem trebali pojaviti u ručno izrađenim prslucima s dukatima, od kojih svaki vrijedi 15.000 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.