Što nas na TV-u očekuje za božićne blagdane ili Zaboravite na provod uz male ekrane

Foto: HRT, RTL, NOVA/Press

SAMO nas nekoliko dana dijeli od blagdana.

Nekima to znači odmor u krugu u obitelji, drugima stres u krugu obitelji, a iako pomalo izumire, još uvijek se može reći da u oba ta slučaja veliku ulogu igra najvažniji član obitelji - televizor. A ako ste osuđeni na ovozemaljske programe, sigurno se i ove, kao i svake godine, iznova nadate da će vam domaće televizije ponuditi nešto fantastično. Jer ste naivni, puni dobre volje i otvorena srca, kao što doba godine i nalaže.

Ako i inače palite TV prijemnik, dosad ste vjerojatno već u reklamama ulovili što vas očekuje na TV-u preko božićnih blagdana, a mi vam donosimo pregled onoga čime se televizije u svojim press releasovima hvale.

HRT

"Za nadolazeće blagdane Hrvatska televizija pripremila je prigodan program koji će u vaše domove unijeti duh Božića i blagdansko raspoloženje", poručuju s javne televizije.

Moći ćete tako još jednom na Badnjak na HRT1 vidjeti božićnu čestitku kardinala Bozanića, a oko 22 i 35 dokumentarni film "Lijepo je biti benediktinka" autorice Branke Brekalo, o najstarijem hrvatskom benediktinskom ženskom samostanu. Nakon toga moći ćete poslušati božićni koncert ansambla Lado, a točno u ponoć i Misu Ponoćku iz katedrale Svetoga Jakova apostola u Šibeniku. Na rasporedu je i drama "Put" inspirirana hodočašćem, s Martinom Sheenom, Emiliom Estevezom i Deborah Karom Unger u glavnim ulogama.
 
Na Drugom programu oko podneva je na rasporedu još jedna obiteljska drama "Christmas Card" s glumcima za koje nitko nikad nije čuo, a poslijepodne će se prikazivati božićni koncert "Tiha noć u Vukovaru", dok ćete navečer "moći uživati u prigodnim blagdanskim skladbama uz snimku Božićnog gala koncerta u Bjelovaru", poručuju s HRT-a. Osim toga, navečer će se prikazivati i "Koko i duhovi" (dosad jedina zanimljiva crtica na programu), a nakon toga i "bajkovita drama prepuna izvrsne glazbe 'August Rush' s Robinom Williamsom u glavnoj ulozi".



Nakon ponoći očekuje vas i jedan božićni klasik, "Čudo u 34. ulici".

Dan nakon toga, na Božić, u 10 sati na Prvom programu Hrvatske televizije moći ćete u izravnom prijenosu pratiti božićnu misu iz Zagrebačke katedrale, a nakon toga već tradicionalno božićnu čestitku iz Vatikana Urbi et orbi. Potom slijedi još malo glazbe; snimka koncerta Zbora HRT-a pod nazivom "Božić u Prelogu", a onda i prvi dio dvodijelnog TV filma "Marija iz Nazareta". Drugi dio filma na rasporedu je u petak 26. prosinca.

Na Božić vas u posebnom izdanju "Večeri na 8. katu" kod Daniele očekuje Dražen Siriščević i njegovi gosti, a nakon toga bit će prikazan hrvatski klasik "Tko pjeva zlo ne misli" (u 22.25 ćete, znači, napokon moći sjesti pred televizor i malo se zabaviti).



Na HRT2 za Božić je najavljeno nekoliko filmova: romantična komedija "Imela nad Manhattanom" i obiteljska komedija "Baka gangster" te u 21 sat francuski hit iz 2011. godine, "Nedodirljivi",  s Francoisom Cluzetom i Omarom Syjem u glavnim ulogama. Nakon toga bit će prikazana snimka koncerta Robbieja Williamsa "One Night at the Palladium".

Na Štefanje vas čekaju Božić u Ciboni i mini serija "Božić donosi ljubav", a na "trećem programu, tijekom Božićnih blagdana gledatelji će moći uživati u cjelodnevnim filmskim maratonima u kojima će biti prikazani filmovi različitih žanrova i razdoblja", javljaju s HRT-a.

RTL

RTL će vam će od jutra ponuditi TV premijere, komedije "Božićno drvce" i "Buntovnica u internatu", a nakon toga vas očekuje i posebno izdanje kulinarsko-natjecateljskog showa "Tri, dva, jedan - djeca peku". Na mijenjanje programa mogla bi vas potom nagnati još jedna repriza "Redovnice nastupaju", a večer završava komedijom "Kolo sreće" s Eddiejem Murphyjem i Danom Aykroydom.



Božićno jutro kreće s Patrickom Swayzejem u obiteljskoj komediji "Božić u zemlji čuda", a poslijepodne je na rasporedu Disneyeva komedija "Snježne radosti 2".


U udarnom terminu na rasporedu je još jedna TV premijera, "Božićna priča o igračkama", u kojoj su glasove junacima posudili Tom Hanks, Tim Allen, Kristen Schaal i drugi, a RTL se pobrinuo da niti ovaj Božić ne prođe bez sage "Sam u kući" čiji će četvrti nastavak prikazivati. Na kraju božićne večeri gledatelje RTL-a čeka obiteljski film "Djed Božićnjak 2".

Na Štefanje ćete moći pogledati Schwarzeneggera u "Ludim božićnim zvonima" i romantičnu komediju "Dvanaest muškaraca za Božić".

A ako ste ovisni o reprizama humorističnih serija, razveselit će vas činjenica da ćete na RTL-u 2 moći pogledati božićne epizode "Svijeta prema Jimu", "Moderne obitelji", "Dva i pol muškarca", "Teorije velikog praska" te "Kako sam upoznao vašu majku".

NOVA TV

Svi oni koji nisu zadovoljni dosad predstavljenim moći će utočište probati potražiti na Novoj, odnosno Doma TV-u.

Na Novoj vas tako očekuju "brojne TV premijere" koje bi vas trebale prikovati za male ekrane: "Putovanje u središte zemlje 2: Tajanstveni otok", "Sherlock Holmes: Igra sjena", zatim "Termin" ("Due Date") te "Ghost Rider 2: Duh osvete".



Na programu Doma TV-a također će se naći mnogi filmovi božićne tematike, poručuju s televizije, dodajući: "Tako će gledatelji ovih blagdana uživati u pregršt filmskih uspješnica: 'Božićna lekcija', 'Božić u opasnosti', 'Božićna zbrka 2', 'Jack Frost' ,'Ništa bez praznika', 'Štrajk na Božić' i mnogima drugima".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.