Slonovi, bizoni i lavovi samo su dio slavljeničkog menija Roberta Mugabea

Foto: Getty Images

ROĐENDANSKA zabava Roberta Mugabea koštat će života brojne divlje životinje, uključujući slonove, koji će biti zaklani i posluženi kao objed. Planovima za proslavu usprotivili su se borci za prava životinja, koji su ih označili neetičnima.

Raskošna proslava 91. rođendana vođe Zimbabvea održat će se 28. veljače na golf igralištu u Elephant Hills Resortu, luksuznom hotelu s wellnessom, bazenom i teniskim terenima u Victoria Fallsu. Popis uzvanika je podugačak te se očekuje njih čak 20.000.

Lokalni mediji pišu kako je farmer Tendai Musasa ponudio dva slona, dva bizona, dvije antilope, pet impala i lava, vrijedne 78.000 funti.

"Ovo je naš način podrške vođi i način da osiguramo slavljeničko raspoloženje u narodu. Ukupan iznos donacije je 120.000 dolara, što je iznos koji dobijemo godišnje, pa smo smatrali da bi ovo bio idealan poklon", rekao je.

Dodao je kako se dogovara s nadležnima da se spomenute životinje zakolju nekoliko dana prije slavlja, a za meso bi se do proslave trebao pobrinuti hotel.

Mugabeove raskošne proslave rođendana godinama "podižu obrve" jer su u suprotnosti s teškom ekonomskom situacijom i sve nižom razinom javnih usluga u zemlji. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.