Šibenik: Ozlijeđeni vučjak već danima leži na grobu svog vlasnika, traži se pomoć građana

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

AKTIVISTI iz šibenske udruge Šum koja skrbi o napuštenim životinjama obavijestili su javnost preko Facebooka o ozlijeđenom psu koji već neko vrijeme leži na grobu svog vlasnika te traže pomoć građana ako znaju o čijem se psu radi ili su ga možda voljni udomiti. 
 
"Na groblju pokraj crkve Sv. Ivana na grobu nedavnog umrlog vlasnika leži pas u tipu njemačkog ovčara sa (po dojavi) slomljenom nogom. Da li itko zna o čijem se psu radi, da li ima još nekog osim tog vlasnika, ili je netko voljan pružiti mu privremeni dom, ako saznamo da je to potrebno?", stoji u objavi na Facebook stranici pod imenom Šibenski Prijatelji Šum.
 
Kako piše Šibenik.in, još se ne zna čiji je pas, a stanovnici iz Konjevrata, u okolici Šibenika, gdje se pas nalazi, kažu da znaju za psa, ali da ne znaju čiji je. 
 
"Psa sam vidio i jutros kad sam odlazio u crkvu, a vučjak boravi na groblju već desetak dana. Vjernici su se već raspitivali o njemu, ali zaista ne znam čiji je niti odakle je došao", rekao je tamošnji župnik, fra Božo Ćurčija, za Šibenik.in.
 
Nagađa se da je pas možda i ostavljen, a s obzirom na to da ima ozlijeđenu šapu, građani se mole za pomoć - ako imate bilo kakve informacije ili ako se možete skrbiti se za ozlijeđenog vučjaka, barem privremeno, možete se javiti ekipi na Šibenski Prijatelji Šum.
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.