Reakcije poznatih na slučaj "Ferguson": "Zastrašujuće je do kud su zadrti desničari spremni ići..."

Foto: Shutterstock/Instagram

PROTESTI u američkom gradiću Ferguson nastavljaju se nakon što je porota odlučila da ne pokreće sudski proces protiv policajca Darrena Wilsona koji je u kolovozu ove godine ubio nenaoružanog 18-godišnjeg crnca Michaela Browna.

Rasprava je trajala tri mjeseca, a nakon nje velika je porota zaključila je da je policajac "djelovao u stanju legitimne obrane" ispucavši 12 metaka u pravcu Michaela Browna koji ga je udario u lice, a potom pobjegao.

Predsjednik Obama osudio je proteste koji su uslijedili nakon odluke porote.

"Paljenje kuća, automobila, uništavanje dobara, stavljanje ljudi u opasnost: za to ne postoji opravdanje, to su kriminalna djela. Nemam nikakve sućuti za one koji uništavaju svoju vlastitu zajednicu", rekao je Obama. 

Na razvoj situacije i odluku porote reagirale su i brojne slavne osobe.

"Osjećam se nemoćnom daleko od svega toga ovdje u Sydneyju, sad sam vidjela vijesti... Šaljem svoje molitve u Ferguson i molim za Ameriku jednaku za sve", napisala je u svojoj objavi na Twitteru pjevačica Katy Perry.

"Sustav dopušta ubijanje mladih crnaca od strane onih koje štiti maska zakona", napisao je također na Twitteru Kobe Bryant.

Rihanna je reagirala postavivši na Instagramu ovu fotografiju, kraj koje je samo kratko napisala: "činjenice".

"Da li su životi crnaca važni kada ih svakodnevno kolju drugi crnci? Darren Wilson napravio je ispravnu stvar, Michael Brown pogrešnu. Pravda je rekla svoje", napisao je na Twitteru roker Ted Nugent.

"Srce mi je slomila vijest da neće biti procesa u Fergusonu. Molimo se svi za mir"; u svojoj je objavi, pak, napisao pjevač Pharrell Williams.

"Wow. Samo kažem 'wow'. Sramota. Što će nam to donijeti???", napisala je kratko na Twitteru Serena Williams, čiji stav očito dijeli i glumica Katherine Heigl: "Moje srce i suosjećanje idu k obitelji Michaela Browna. Njihove riječi i djela nevjerojatna su s obzirom na njihovu veliku bol i tugu".

Shonda Rhimes citirala je Martina Luthera Kinga Jr.: "Mrak ne može uništiti mrak, samo svijetlo to može, samo ljubav to može".

Cher je poručila, pak, da, iako je na strani onih koji smatraju da je porota donijela krivu odluku, nasilje nije rješenje, već izlazak na izbore i glasanje za promjene.

"Nevjerojatno je i zastrašujuće vidjeti do kud su zadrti desničari spremni ići da bi opravdali policajca koji je pucao na nenaoružanog tinejdžera", napisao je Moby na Twitteru.

Više reakcija prenosi portal Mashable.

 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.