Psihijatri: Žena koja je zatočila ljubavnika zbog seksa nije nikakva božica već ovisnica o seksu



NAKON što je proteklog tjedna jedna Njemica uhićena jer nije svog ljubavnika htjela pustiti iz stana dok se još nekoliko puta ne poseksaju, njemački psihijatri su tijekom proteklog vikenda reagirali kako bi istaknuli da nije riječ o seksualnoj božici, kako su je neki prozvali, već najvjerojatnije o osobi koja pati od ovisnosti o seksu.

Iako seksualna ovisnost najčešće pogađa muškarce, u posljednjih nekoliko godina porastao je i broj žena koje se bore s istim problemom. Doktor Kornelius Roth, specijalist psihosomatske medicine komentirao je za njemačke novine Die Welt kako su žene inače su više fokusirane na vanjski izgled, a muškarci na sam seks, ali da postoje i iznimke koje potvrđuju pravilo.

Upravo ovaj liječnik tijekom svoje karijere susretao se s brojnim ljudima koji imaju ovisnost o seksu te vjeruje kako, poput slučajeva bilo kojih drugih ovisnosti, i ovi pacijenti imaju problem gubitka kontrole. Efekt može biti dramatičan, a to uključuje i situacije u kojima su ovisnici spremni potrošiti sav svoj novac kako bi ostvarili seks za jednu noć ili cijelo slobodno vrijeme posvetiti gledanju pornografije. Doktor Roth ističe kako su ovisnici o seksu najčešće osobe koje su bile seksualno povrijeđene ili pogođene nekakvom vrstom nasilja i iskorištavanja u dječjoj dobi.

Ipak, s ovom ovisnošću može se boriti pomoću terapije, a osobe koje imaju ovaj seksualni poremećaj nakon nekog vremena mogu ostvariti normalne veze i ljubavne odnose te postići normalan seksualni život.

Podsjetimo, dotična Njemica svog partnera upoznala je u baru, a kratko nakon toga završili su u njegovom stanu. Nakon što su se nekoliko puta poseksali, muškarac više nije bio zainteresiran za seks jer je, kako je izjavio policiji, bio previše iscrpljen. Stoga ga žena nije htjela pustiti iz stana već je zahtijevala da se još seksaju. On je pobjegao na balkon i pozvao policiju te im rekao kako ga je zatočila nimfomanka. Protiv nje su podignute optužnice za seksualno zlostavljanje i protuzakonito zadržavanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.