Prva crkva kanabisa slavi: Dobili su dozvolu za rad, uskoro je i prva "misa"

Foto: Facebook

KRAJEM ožujka ove godine u američkoj je saveznoj državi Indiani muškarac po imenu Bill Levin osnovao Prvu crkvu kanabisa, a sve je počelo nakon što je država donijela kontroverzni zakon o vjerskim slobodama (RFRA) prema kojem su religijske slobode stavljene na prvo mjesto, ispred osobnih i građanskih sloboda.

I dok su građani izražavali brojne kritike, gore spomenuti Levin iskoristio je gužvu i zahvaljujući novom, i u suštini diskriminacijskom zakonu, registrirao svoju crkvu u kojoj je marihuana religijski sakrament i kao takva, prema zakonu koji religijske slobode stavlja iznad svih drugih, ne podliježe zakonskim sankcijama, iako je konzumacija marihuane u Indiani još uvijek ilegalna.

A nešto više od dva mjeseca nakon registracije, Prva crkva kanabisa dobila je i dozvolu za rad, odnosno pripadnici crkve mogu slobodno konzumirati i "slaviti" marihuanu, jer je to - stvar religije. Tim povodom objavili su veliku vijest i na svojoj službenoj Facebook stranici, gdje su napisali: "Kakav veličanstven dan! Sto posto smo legalni! Aleluja!."

Prva "misa" bit će održana 1. srpnja

"Nakon što je taj zakon potpisan, ponovno sam se rodio. Mi ne želimo trovati ljude, želimo da budu zdravi, a marihuana je najzdravija biljka na svijetu", rekao je 59-godišnji Levin za Yahoo News.

Prva crkva kanabisa ima zasada oko 700 "vjernika" koji plaćaju godišnju članarinu u iznosu od 50,40 dolara. Sebe nazivaju "kanabiterijancima", a njihova je religija trava koja im, kako kažu, pomaže da se bolje povežu s drugima, ali i sa samima sobom. Prva "misa" zakazana je za 1. srpnja, lokacija je zasad nepoznata.

"Bit će to divna ceremonija u kojoj ćemo slaviti život", kaže Levin, te dodaje: "Radit ćemo sve dobre stvari koje čine i druge crkve. Slavit ćemo život, empatiju i zdravlje. Svi će iz naše crkve odlaziti sretniji, zdraviji i produhovljeniji".

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.