Propovjednik vam želi objasniti zašto su seks prije braka, feminizam, hlače za jogu i rock nemoralni

Screenshot: VICE

SVE NAVEDENO samo je dio onoga protiv čega se "bori" Dean Saxton.

Saxton je student na sveučilištu Arizona i propovjednik koji tvrdi da je njegova misija širenje Evanđelja. Zbog svojih propovjedničkih aktivnosti omražen je među studentima koji ga redovito prijavljuju upravi sveučilišta.

Riječi poput "drolja" i "kurva" dio su njegovog svakodnevnog vokabulara, a njima časti sve djevojke i žene koje se, prema njegovom mišljenju, odijevaju provokativno. Javnost je sablaznio kada se na jednom skupu ispred fakulteta pojavio s transparentom na kojem je pisalo "zaslužuješ silovanje". Ova poruka bila je namijenjena djevojkama koje su pri temperaturi od 33°C kampusom hodale u kratkim hlačama.

Na Saxtonovoj dugoj listi "nemoralnih" stvari koje želi iskorijeniti kroz svoje propovijedanje nalaze se i seks prije braka, hlače za jogu, feminizam, masturbiranje, rock, homoseksualnost, Islam i, naravno, Miley Cyrus.

"Počeo sam osjećati potrebu da propovijedam, ovu vatru! To je bila vatra zaključana u mojim kostima. Jedina osoba koja se nije sramila Evanđelja bio je glavni pastor crkve u koju sam odlazio, ali on nikada nije želio propovijedati sa mnom. Počeo sam gledati i tražiti, moliti Boga da postanem čovjek s integritetom. Nisam znao što će se dogoditi, a onda sam na kampusu vidio brata. Čovjeka čija je reputacija uznemiravala sve. Sjedio sam i slušao brata Jeda, i bio sam zaintrigiran. Bio je dobro koje se bori protiv sila zla. Cijeli tjedan slušao sam ga kako djevojke proziva zbog onoga što stvarno jesu, bori se protiv ateista. Shvatio sam kako je to ono što sam čekao, ono za što me je Bog spremao. Tada sam čio glas koji mi je rekao 'tko će ovo raditi kad njega više ne bude'. Krajem tjedna privlačna cura s fakulteta prišla je vratu Jedu, bacila mu zavodljiv pogled i namignula mu. On je sjedio u svojoj stolici i rekao joj: 'Shvaćam kakvo iskušenje mogu biti za vas cure'. Pomislio sam da bih i ja to mogao biti ako postanem pravi čovjek kao Jed", ispričao je Dean u svom svjedočanstvu.

VICE je o njemu snimio kratki dokumentarac u kojem je Saxton pokušao opravdati svoje stavove i aktivnosti.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.