Povjesničari pronašli 113 godina staru vremensku kapsulu u glavi zlatnog lava

Foto: Shutterstock

POVJESNIČARI iz Bostona pokušavaju ovih dana odgonetnuti kako će izvući 113 godina staru vremensku kapsulu koja je sve ovo vrijeme bila skrivena u glavi zlatnog lava.

Naime, lav i jednorog prepoznatljivi su kipovi koji krase krov stare zgrade parlamenta, a kada su, zbog redovnog održavanja, lava nakratko skinuli s krova, službeni konzervator Robert Shure iskoristio je priliku da provjeri ima li istine u starom nagađanju o vremenskoj kapsuli koja je 1901. spremljena u glavu kipa.

Uz pomoć male kamere, Shure je otkrio da se u glavi nalazi malena bakrena kutija. No, Shure se tu susreo s novim problemom - kako kutiju izvući?

Sve što se o kutiji znalo nalazi se u članku Boston Globea iz 1901., a u vremenskoj se kapsuli navodno nalaze "stvari koje su tamo položili članovi državne i gradske uprave, bostonske dnevne novine, ime umjetnika zaslužnog za lava i jednoroge i još neke stvari koje bi mogle biti zanimljive nakon što se kutija godinama kasnije otvori".

Bostonian Society dodaje i da bi se unutra mogla nalaziti pisma poznatih građana Bostona i bedževi koje su Teddy Roosevelt i Rutheford B. Hayes dijelili tijekom svojih kampanja.

Kutiju bi trebali izvući već idućeg tjedna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.