"Posljednja večera" osuđenika na smrt: Jedan tražio samo maslinu, drugi piletinu s jagodama



FOTOGRRAF Henry Hargreaves iz Brooklyna u svom studiju odlučio je rekonstruirati posljednje večere zatvorskih osuđenika na smrt. Za Henryja su ti ljudi dobili osobnost tek nakon što je čuo kakve su neobične prohtjeve imali za svoj posljednji obrok u životu te se iz toga rodila serija fotografija pod nazivom "Posljednja večera".

Tako je John Wayne Gacy poznati "klaun ubojica" za svoj obrok tražio 12 škampi, pomfrit i pohanu piletinu, ali da mu sve bude posuto svježim jagodama. Victor Feguer pak je zatražio samo jednu jedinu maslinu serviranu na velikom porculanskom tanjuru. Timothy McVeigh, koji je optužen za 168 ubojstava, umjesto posljednje večere imao je posljednji desert, naime, tražio je dvije kugle sladoleda od metvice posutih čokoladom. Ronnie Lee Gardner htio je jeti rep jastoga, odrezak, pitu od jabuke i sladoled od vanilije, a dopustili su mu i da pogleda trilogiju "Gospodara prstenova".

Jedan od najpoznatijih ubojica, Ted Bundy htio je pojesti tradicionalni odrezak, pečena jaja i tost s maslacem i džemom, a uz to su mu posluženi i mlijeko te sok. "Pokušao sam oživjeti trenutak identičan onome kad bi jedan od zatvorenika sjeo za stol, prikazujući ono što on vidi. Istina, birao sam najbizarnije zatvorske slučajeve", izjavio je fotograf.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.