Poslali su je iz škole kući zbog neprikladne odjeće, nema šanse da pogodite u čemu je problem

Foto: Facebook

STEPHANIE HUGHES iz Versaillesa u Kentuckyju prošlog su tjedna iz škole poslali kući da se presvuče, jer je u školu došla odjevena kao na fotografiji. Ako se pitate što ne valja s njenom odjećom, odgovor je - vidi joj se ključna kost. Barem tako tvrdi njena majka Stacie Dunn.

Stephanie je pokušala skriti svoju očito problematičnu ključnu kost šalom kojeg je omotala oko sebe, no ni to nije pomoglo. Uprava škole poručila joj je da šal veže na krivi način i poslala je kući.

"Srednja škola Woodford County i njen ravnatelj provode kodeks odijevanja po kojem djevojke ne smiju pokazati ni ključne kosti, jer bi mogle ometati muške kolege. To je suludo. Roditelji moraju napuštati svoja radna mjesta, a učenici propuštaju važne lekcije jer su problem ključne kosti koje se vide. Očito nešto moramo promijeniti", napisala je Stacie na Facebooku.

Kodeks odijevanja propisuje kakve košulje učenici smiju nositi te zabranjuje sve što otkriva ključne kosti. Propisuje se da učenici moraju nositi okrugli izrez, a jedina iznimka su košulje ili polo majice, na kojima smije biti otkopčan samo prvi gumb. Taj je kodeks na snazi posljednjih deset godina.

Ravnatelj Rob Akers obećao je da će u rujnu na sljedećoj sjednici školskog vijeća razmotriti izmjene kodeksa odijevanja, no promjene, ako ih bude, na snagu će stupiti tek u siječnju 2016. godine, piše BuzzFeed.

Ova škola nije jedina sa strogim kodeksom odijevanja za djevojke. Ranije ove godine učenica Maggie Sunseri snimila je dokumentarac o kodeksu odijevanja u svojoj školi. Jedna od djevojaka koje su u njemu sudjelovale rekla je da kodeksi odijevanja diskriminiraju djevojke određene građe.

"Mislim da ne uzimaju u obzir to što postoje različiti oblici tijela. Dok je nekima lakše pronaći odjeću koja se uklapa u kodeks, meni je teže", rekla je.

Druga je istaknula da ista pravila ne vrijede za mladiće i djevojke.

"Moj dečko je odjenuo kratke hlače za školu i nije bilo problema. Ja sam odjenula iste hlače i rekli su mi da ih više ne nosim", ispričala je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.