Ovu rupu neće promašiti: Dio golf terena propao u rupetinu promjera 24 metra

Screenshot: YouTube

SUDIONICI turnira u golfu u Bransonu u američkoj saveznoj državi Missouri ono što se dogodilo tijekom natjecanja zasigurno nisu očekivali. Na terenu se odjednom pojavila ogromna rupa promjera 24 metra i dubine deset metara. To nije jedina rupa koja se stvorila nedaleko tog grada, ali je najveća od njih četiri.

Na teren su, na poziv organizatora turnira, izašli stručnjaci iz agencije za geološka istraživanja i odjela za prirodne resurse kako bi istražili uzroke nastanka rupe.Obilne kiše su vjerojatno izazvale deformaciju terena, ispod kojeg se možda nalazi špilja, istaknuo je profesor geologije na sveučilištu Missouri Doug Grouzie za Springfield News-Leader.

Iako bi nastanak ovakve rupe poprilično uznemirio stanovnike drugih dijelova planeta Zemlje, stanovnici Missourija prilično su mirno prihvatili njen nastanak. Naime, prema izvještavanju lokalnih medija, ovo je 15.981. takva rupa u toj saveznoj zemlji. 

Sljedećeg tjedna će stručnjaci provesti detaljna istraživanja rupe, a nakon toga će se dovesti zemlja kojom će se ona zatrpati. Dobra vijest za sudionike turnira u golfu jest da će se on ipak održati, jer glavni teren za igru nije propao u zemlju.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.