Ovo je najbolji hrvatski restoran prema ocjenama prestižnog gastro vodiča Gault Millaua

Foto: Dalibor Talajić/Restoran Monte

NOVI gastro vodič Gault Millau, za 2015. godinu, u svojem repertoaru ima više hrvatskih restorana, a najboljim restoranom u Hrvatskoj, točnije na području Istre i Kvarnera, ove je godine proglašen restoran Monte u Rovinju.
 
Ovaj prestižni svjetski vodič za gastronomiju, pri ocjenjivanju hrvatskih restorana ograničio se na Istru i Kvarner jer je to područje kojem gravitiraju Austrijanci, s obzirom na to da gastro preporuke vezane za Hrvatsku stoje u posebnom dodatku vodiča u izdanju za Austriju.
 
Gastro vodič Gault Millau osnovali su 1972. godine novinari Henri Gault i Christian Millau, a vodič je veliku popularnost i kredibilitet stekao kvalitetom i sadržajnošću. U fokusu vodiča je tzv. "visoka kuhinja", a svojim statusom garancija je sigurne preporuke brojnoj publici. 
 
 
Stoga je pojavljivanje u ovom vodiču odlična reklama i veliko priznanje, a rovinjski restoran Monte već nekoliko godina ima najveći broj bodova u konkurenciji s drugim restoranima s ocjenjivanog područja. 
 
Ove je godine Monte tako osvojio 17 bodova, a slijede ga restorani Damir i Ornella iz Novigrada te Stancija Meneghetti sa 16 bodova, zatim restorani Johnson iz Mošćeničke Drage, Kukuriku iz Kastva, Marina iz Novigrada, Pepenero, Wine vault i Zigante s 15 bodova, i drugi, prenosi portal Grad Pula.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.