Ovi privilegirani klinci bezobrazno su bogati i to vam žele nabiti na nos

Foto: Facebook

BOGATAŠI postaju sve kreativniji u hvalisanju i pokazivanju svog bogatstva.

Prije dvije godine medije su zabavljali bogati klinci s Instagrama, ali oni više nisu u modi i njihovo mjesto preuzimaju bogati klinci sa Snapchata. Po uzoru na senzaciju s Instagrama nastala je skupina "Rich kids of Snapchat". Oboružali su se profilima na društvenim mrežama i tamo rade ono što najbolje znaju - hvale se svojim životom na visokoj nozi, a ponekad i ismijavaju one manje bogate.



Ideja je nastala nakon otvaranja Facebook stranice "What Happens at Private School goes on Snapchat". Bogati klinci preko foto aplikacije Snapchat javnosti su davali uvid u svoje živote. S obzirom na to da Snapchat funkcionira tako da objave nakon vremenskog limita nestaju, administrator stranice skuplja njihove objave i stavlja ih na Facebook kako bi njihov život pun luksuza ostao trajno zabilježen. Nije poznat identitet administratora, a zna se jedino da je u pitanju 17-godišnjak, bogataško dijete, koji se navodno obogatio kad mu je bilo samo 12 godina, zahvaljujući investicijama na burzi.

A kako kako zapravo izgleda život bogatih klinaca? Privatni avioni, brzi automobili, skupi satovi, šampanjac, nova kuća u Francuskoj, vikend u Zurichu i gomile para.

Administrator stranice obranio je bogate klince i njihovo trošenje u izjavi za BuzzFeed, a pritom napomenuo da veliku količinu svog novca ipak donira u humanitarne svrhe: "Želim inspirirati mlade ljude da postignu ono što žele postići. Pokazujem svoj ekstreman nalčn života kako bih im pokazao da ćak ja, netko tko nije posebno inteligentan i tko je počeo s kapitalom od 500 funti, može postići velike stvari. Naravno da je ogromna količina ljutnje usmjerena prema mom Snapchat računu. Razumljivo, to što trošim svoj novac na nepotrebne stvari uzrujava ljude, a još više to što se hvalim time. Puno ljudi mi govori da bih umjesto toga trebao davati novac u humanitarne svrhe. Međutim, ja doniram 80 posto svog prihoda. Moja banka automatski šalje 80 posto svake uplate na moj humanitarni račun, a taj se novac onda distribuira humanitarnim udrugama koje odaberem na kraju svakog mjeseca".


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.