Otkriven serijski varalica: Francuz uspio uvjeriti američku obitelj da je on njihov nestali sin



FREDERIC BOURDIN je u dobi od 23 godine uspio uvjeriti američku obitelj da upravo on njihov nestali 16-godišnji sin Nicholas Barclay, opravdavši svoj nadimak "The Chameleon". Bourdin danas ima 38 godina, a do sada je preuzeo oko 40 lažnih imena koja su pretežno pripadala nestaloj djeci, prenosi Daily Mail.

Čak pet mjeseci trajala je jedna od najbizarnijih i detaljno razrađenih prevara Frederica Bourdina koji je uspio uvjeriti američku obitelj da je upravo on njihov nestali sin. Bourdin se pojavio u Španjolskoj i tvrdio da je on Nicholas Barclay, učenik iz Texasa koji je nestao tri godine prije. Francuz je uspio u svom planu, iako je umjesto plavih očiju imao smeđe, a izgled lica mu je također bio drugačiji od Nicholasovog. Zabrinutim roditeljima kao razlog je naveo razne eksperimente koje su nad njim provodili ljudi koji su ga oteli.

Njegovu prevaru otkrio je privatni istražitelj koji je radio za jednu televizijsku postaju, a Frederic "The Chameleon" Bourdin zbog prevare je 1997. godine završio u zatvoru na šest godina. Nakon zatvora, Bourdin je ponovno uhvaćen 2005. zbog pretvaranja da je siroče iz Španjolske u jednoj od francuskih škola. Također, otkriveno je da se Bourdin 2003. predstavljao kao 14-godišnji Leo Balley koji je nestao na kampiranju osam godina ranije.

Nevjerojatna je činjenica da je Francuz uspio oko 40 puta uzeti tuđe ime i prezime, a njegova priča inspirirala je snimanje filma "The Chameleon".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.