Ostao skroman unatoč milijunima: I dalje vozi stari automobil, jede špagete i živi u običnom stanu

Foto: Guliver Image/Getty Images

ON JE čovjek koji obožava špagete, vozi automobil star šest godina i održava poslovne sastanke u McDonalds'u. Živi u skromnom stanu, ne ide na godišnji odmor i u dobi od samo 27 godina tvrdi da mu je najveći luksuz njegov iPhone.

S obzirom na sve navedeno moglo bi se reći da Aaron Levie nije tipičan multimilijuner, a bogatstvo ovog vlasnika tvrtke Box, koja tvrtkama i velikim klijentima omogućuje pohranjivanje elektronskih podataka u takozvanim cloudovima, procjenjuje se na 100 milijuna dolara.

Unatoč tomu on još uvijek radi do ranih jutarnjih sati šest dana u tjednu što pojašnjava činjenicom da je vrlo fokusiran na posao i da mu nije stalo do luksuza: "Radim dugo jer to volim. Nevjerojatno sam stimuliran i uzbuđen kad je u pitanju posao. Morate imati određenu disciplinu i odlučnost ako želite postići nešto u životu", izjavio je za BBC.

Njegova je kompanija Box smještena u kalifornijskom Los Altosu u Californiji, u srcu Silikonske doline. Samo prošle godine prihodi Boxa iznosili su 70 milijuna dolara, a tvrtku je Levie osnovao prije osam godina, za vrijeme studentskih dana. Programiranje mu je u krvi budući da ga je to zanimalo još dok je bio dječak.

"Box sam osnovao na fakultetu zajedno s prijateljem iz djetinjstva Dylanom Smithom jer smo tražili najbolji način za pohranu podataka. Bilo je to veoma uzbudljivo razdoblje iako je sami početak bio jako težak. Vrlo smo malo novca zarađivali. Moja mjesečna plaća tada je iznosila samo 500 dolara, a prehranjivao sam se špagetima, i dvije i pol godine spavao na uredskom madracu. Danas nisam uopće usredotočen na novac. Nema mi ništa uzbudljivije od stvaranja dobrih proizvoda i to je ono što me pokreće", rekao je za BBC Aaron koji više ne živi u svom uredu već u stanu udaljenom šest minuta vožnje od ureda.

"I dalje volim špagete, mogao bih ih stalno jesti, a u luksuznim restoranima jedem samo onda kad moji klijenti to traže, stoga ugovore nerijetko sklapam i u McDonalds'u", kaže mladi milijunaš.

Iako je dobivao različite ponude za kupovinu Boxa sve ih je redom odbio jer misli kako tvrtka ima potencijal daljnjeg rasta, a također ne može zamisliti da radi za nekog drugog.

"Mislim da sam tip osobe koju bi bilo vrlo teško zaposliti: Nekad znam biti prilično neugodan, no unatoč tome sam pošten", bio je iskren 27-godišnji milijunaš.



 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.