Organizacija ALS želi zaštititi "ledeni izazov", odvjetnici ovaj potez nazivaju sramotnim

Screenshot: Instagram

U PROTEKLIH nekoliko tjedana organizacija ALS dobila je više od 94 milijuna dolara u donacijama zahvaljujući ledenom izazovu.

Sada želi zaštititi fraze "ice bucket challenge" i "ALS ice bucket challenge". Ako u tome uspije, imat će intelektualno vlasništvo nad tim frazama.

Prošli tjedan Američki ured za patente zaprimio je dvije aplikacija za zaštitu fraza u kojima organizacija, kao svrhu zaštite, navodi dobrotvorna davanja.

Mnogi odvjetnici ovaj potez nazvali su sramotnim, piše Washington Post.

"To me uzrujalo. Kada netko traži zaštitu, to radi kako bi druge spriječio da koristi zaštitni znak. Mislim kako je ovo sramotno i nadam se kako nikada ne bi ni pomislilo na to da neku drugu humanitarnu udrugu spriječe u namjeri da koristi izraze", rekao je odvjetnik Erik Pelton koji vjeruje da će njihovi zahtjevi biti odbijeni.

Organizacija je Washington Postu objasnila kako su se na ovo odlučili nakon što su vidjeli "mnogo primjera beskrupuloznih profitera koji su prihod pokušali usmjeriti prema sebi, umjesto prema borbi protiv ALS".

Drugi kritičari njihovog poteza navode kako ledeni izazov zapravo uopće nije potekao od organizacije te stoga ona nema pravo na zaštitu fraza.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.