Odvjetnica za ljudska prava javno pozvala Cosbyja da se suoči s optužbama i ponudila mu dvije opcije

Foto: Guliver Image/Getty Images

PRIJE nekoliko dana, nakon niza optužbi za seksualno zlostavljanje koje su izašle u javnost, protiv Billa Cosbyja podignuta je i prva tužba.

Tužba za seksualno zlostavljanje podnijeta je Vrhovnom sudu u Los Angelesu, a Cosbyja tuži Judy Huth, koja tvrdi da ju je Cosby silovao prije gotovo 40 godina, kada je bila 15-godišnjakinja. 

Cosbyjev odvjetnik Martin Singer nije želio komentirati tužbu, a ni sam Cosby u javnost ne izlazi s nikakvim službenim priopćenjima. No, nedavno je podnio ostavku na mjestu povjerenika odbora Sveučilišta Temple.

Iako nije davao izjave, Cosby je u utorak putem društvenih mreža na neki način prekinuo šutnju i izrazio zahvalnost Whoopi Goldberg i Jill Scott na njihovoj podršci.

No, sada je odvjetnica za ljudska prava, Gloria Allred, javno pozvala Cosbyja da se suoči s optužbama, ali i navodnim žrtvama, te mu ponudila dvije opcije.

"Cosby bi trebao razmotriti mogućnost odricanja od zastare koja zabranjuje navodnim žrtvama podizanje optužnica, no ako ne želi biti suočen s ispitivanjem, trebao bi razmisliti o osnivanju 100 milijuna dolara vrijednog fonda za žrtve koje će se pojaviti prije sastavljanja sudske komisije koja će procijeniti jesu li tvrdnje u optužbama dovoljno čvrste za daljnje razmatranje", rekla je Allred na konferenciji za tisak održanoj jučer u Los Angelesu na kojoj su uz nju bile i tri navodne žrtve Billa Cosbyja, Helen Hayes, Chelan and Beth Ferrier.

Inače, ukupno je oko 20 žena dosad javno iznijelo optužbe za seksualno zlostavljanje protiv Cosbyja.

Odvjetnica je dodala i to da ako Cosby vjeruje da su optužbe neistinite, mora iskoristiti ovu priliku da dokaže svoju nevinost, jer trenutačna situacija baca ogromnu mrlju na njegov ugled.

"Pozivamo gospodina Cosbyja da prekine ovu noćnu moru, za sebe i za navodne žrtve, prihvaćanjem jedne od ovih opcija", zaključila je Allred, prenosi NBC News.

 

 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.