Od beskućnice do milijunašice u samo dvije godine

Screenshot: YouTube

PRIČA Dani Johnson zaintrigirala je mnoge, a nakon što je Forbes o njoj napisao članak, priča se proširila cijelim svijetom i postala jedan od najpopularnijih članaka na toj stranici. Iako svi vole priče o uspjehu, put Dani Johnson prilično je neuobičajen jer ona je u samo dvije godine od beskućnice postala milijarderka.

A kao i mnoge priče o uspjehu i njena počinje na samom dnu. Odrasla je na socijalnoj pomoći, dijete je narkomana, a tijekom odrastanja nije nedostajalo fizičkog, ali i seksualnog zlostavljanja. U drugom je stanju ostala sa 17 godina, a četiri godine kasnije, odlučila je odseliti na Havaje i raditi kao konobarica. Živjela je u svom automobilu, bila je ovisna o kokainu i alkoholu.

Međutim, sve se promijenilo na Badnjak 1990. kada je dotakla dno. Ostala je bez novaca, a za kokain je bila spremna početi se baviti prostitucijom. Osjećala se depresivno, beznadno i suicidalno. Otišla je do mora i bila spremna oduzeti si život, ali u zadnjem je trenu odustala.


Drugog se jutra probudila i slučajno ugledala letak s programom za mršavljenje. Nazvala je broj na letku i pitala može li se kod njih zaposliti kao zastupnik, ali nije imala potrebnu dozvolu i novac. Odlučila je samostalno prodavati programe. Napravila je plakate, polijepila ih po gradu, a u tri sata nakon postavljanja oglasa, dobila je narudžbe u vrijednosti od 4000 dolara.


A zatim je krenulo.

U prvoj godini, zaradila je 250 tisuća dolara, a već je sljedeće godine postala milijunašica. Otvorila je 18 centara za mršavljenje, a 1996. je prodala posao i na prodaji dodatno zaradila, postavši multimilijunašica. 

Danas radi kao motivacijski govornik, piše knjige i programe. Udala se, ima petero djece i čak četvero unučadi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.