Novi detalji o smrti "lovca na krokodile": Izboden je na stotine puta prije nego je umro

Foto: JLP

JUSTIN LYONS, kamerman koji je snimio posljednje trenutke života Stevea Irwina, ispričao je kako je izgledala šokantna smrt poznatog “lovca na krokodile”.

U trenutku nesreće, prije osam godina, Lyons je s Irwinom bio u vodi, a dodaje i kako je raža njegovog prijatelja izbola na stotine puta prije nego mu je zadala smrtonosni ubod u srce.

"Odjednom ga je počela divljački bosti repom i u samo nekoliko sekundi izbola ga je na stotine puta”, rekao je Lyons u emisiji "Studio 10" na jednoj australskoj televiziji.

Ideja je bila da Irwin samo pliva pored 2,5 metra duge raže, ali životinja je očito počela osjećati opasnost.

Lyons je Irwina izvukao iz vode i prebacio ga u čamac: "Na prsima je imao ranu dugu oko 2,5 centimetra, a iz nje je šikljala krv. Dodatne je bolove izazvao i otrov koji raže imaju u repu".

"Nakon svega me samo smireno pogledao i rekao: 'Umirem'. To je bilo posljednje što je rekao", izjavio je uplakani Lyons i dodao da je i danas šokiran događajem jer je smatrao da je njegov prijatelj "besmrtan".

"Mislili smo da će zauvijek živjeti. Nadali smo se čudu, a ja sam mu više od sata davao umjetno disanje prije nego što smo stigli kod liječnika", rekao je kamerman i dodao da je Irwin imao pravilo da ga ekipa snima čak i kada je ozlijeđen pa je tako zabilježen i trenutak njegove smrti.

"Ne znam šta se dogodilo s tim videom, ali nadam se da nikada neće ugledati svjetlo dana", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.