Nova najstarija osoba na svijetu iznenadit će vas svojom tajnom dugog života

Screenshot: YouTube

NAKON što su u razmaku od desetak dana preminule dvije najstarije žene na svijetu, titulu najstarije preuzela je 115-godišnja Jeralean Talley iz Inkstera u Michiganu, tvrdi Gerontološka istraživačka grupa.

Titulu najstarije osobe na svijetu dvije je godine držala 117-godišnja Japanka Misao Okawa, koja je preminula 1. travnja. Potom ju je preuzela Amerikanka Gertrude Weawer, no držala ju je svega nekoliko dana. Naime, preminula je 6. travnja u 116. godini života. Time je Talley postala najstarija, a svoj 116. rođendan proslavit će 23. svibnja.

"Osjećam se dobro, ne osjećam se bolesnom i i dalje želim samo raditi dobre stvari", poručila je u intervjuu za Time.

Trenutno živi sa svojom 77-godišnjom kćeri, a članovi njene obitelji koja broji pet generacija žive u blizini. Prijatelji obitelji tvrde da je Jeralean i dalje jako bistra, a do prije nekoliko godina sama je kosila svoj travnjak i išla na kuglanje. Posljednjih se godina malo teže kreće, no i dalje svake godine ide na pecanje, uglavnom u vrijeme svog rođendana.

Njen savjet za dugi život? "Sve dolazi odozgo. To je najbolji savjet koji vam mogu dati. To nije u mojim ili vašim rukama", rekla je novinarima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.