Foto: Shutterstock
Mješavina masti, hrskavice i kostiju
U prvom kroketu nalazilo se oko 50% mišića, a ostalo otpada na mješavinu masti, žila i živaca, stoji u istraživanju objavljenom u American Journal of Medicine.
U drugom kroketu nalazilo se oko 40% mišića dok je ostatak činila mješavina masti, hrskavice i komadića kosti.
"Svi znamo da je pileće meso jedno od najboljih izvora proteina i često potičemo naše pacijente da ga konzumiraju", rekao je voditelj istraživanja dr. Richard D. deShazo i nastavio: "No, tvrtke su se očito radije odlučile za ovu mješavinu pilećih dijelova nego za nemasno bijelo pileće meso, koje su obložili tijestom i prepržili, ali i dalje to nazivaju piletinom".
Dr. deShazo dodaje kako u ovom slučaju nije riječ o zdravom obroku već ukusnom obroku prepunom kalorija, soli, šećera i masnoća.
Uzorak je zanemariv
No, valja podsjetiti kako ovo nije prvi puta da su se pileći kroketi našli na udaru onih koji se bore za zdraviju prehranu mladih, a na slične smo rezultate nailazili i u mnogim prijašnjim istraživanjima iako su se mnogi restorani brze hrane ogradili od svega rekaviši kako koriste isključivo bijelo meso.