Nekadašnja dječja zvijezda u svojoj biografiji razotkriva pedofiliju u Hollywoodu: Corey Haim silovan je kada je imao 11 godina

Foto: JLP

U SVOJIM memoarima "Coreyography" koji će se na tržištu pojaviti 28. listopada, velika dječja zvijezda osamdesetih, Corey Feldman (Goonies, Stand By Me), ponovno je progovara o seksualnom zlostavljanju koje su on i njegov kolega Corey Haim (Licesne to Drive) doživjeli na početku karijere.

Još 1986., za vrijeme snimanja filma "Lucas", Haim je Feldmanu priznao da ga je jedan "muškarac uvjerio da je potpuno normalno da stariji muškarci i dječaci u ovom poslu ulaze u seksualne odnose" te da to čine svi. Feldman piše i kako je Haim pristao da ga stariji muškarac "sodomizira".

Međutim, i Feldman je bio žrtva seksualnog zlostavljanja i to od strane muškarca kojeg u knjizi naziva "Ron", a riječ je o asistentu kojeg je angažirao Feldmanov otac. Glumac tvrdi da ga je Ron ujedno uveo i u svijet droga.

I Haim i Feldman godinama su se borili s ovisnošću, a Feldmanova ovisnsot dosegla je vrhunac 1990. kada je uhićen zbog heroina. Nakon još dva uhićenja, Feldman se uspio skinuti s droga, ali to nije pošlo za rukom i Haimu koji 2010. preminuo od posljedica predoziranja lijekovima.


"Corey je silovan kad je imao samo 11 godina i kao mnoge druge žrtve, okrenuo se drogama koje su lak, ali i tragičan način da pobjegnu od tereta srama", rekao je Feldman za New York Daily News.

Dvije godine prije smrti, Corey Haim je u intervjuu za časopis People progovorio o svojim problemima: "Bio sam svjestan svega što se dogodilo i bilo mi je neugodno zbog toga. Tek sam ušao u Hollywood i bio sam mladi napaljeni klinac. Ti su me vampiri hranili drogama. Dijelom krivim samog sebe, ali sada sam svjesniji svega što se dogodilo. Donekle sam se pomirio s tim što se dogodilo, ali stvari koje vam se dogode u djetinjstvu stvaraju doživotne ožiljke".

Feldman je još 2011. u intervjuu za "Nightline" rekao je da je neimenovani holivudski mogul koji je zlostavljao Haima kriv za njegovu smrt i dodao da je pedofilija bila i ostala najveći problem i najmračnija holivudska tajna.   

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.