Nekad je na cesti prodavao hot dog, a danas je milijunaš zahvaljujući YouTubeu

Screenshot: YouTube

NIJE tajna da zvijezde YouTubea dobro zarađuju, a onaj najpopularniji među njima može se pohvaliti da je postao milijunaš.

Felix Kjellberg, YouTube fenomen iz Švedske poznatiji kao PewDiePie, godišnje zarađuje četiri milijuna dolara, piše Wall Street Journal.

Većinu zarade može zahvaliti pretplatnicima na svom kanalu osnovanom 2009. godine, kojih ima više od 27 milijuna. Zahvaljujući njima i njihovim klikovima, Felix na oglasima ubire ogromne svote novca.

Prošle godine imao je najgledaniji kanal na YouTubeu, popularniji od teen internet senzacija kao što su One Direction i Miley Cyrus. Od prošlog lipnja utrostručio je broj pretplatnika.

Što točno mladi milijunaš radi u svojim popularnim videima? Uglavnom igra video igre i to prepričava svojim fanovima ili radi montaže.

Kaže da njegovi videi ohrabruju programere da naprave igre u kojima će drugi uživati. "Kul je imati takav utjecaj, ali istodobno i pomalo strašno", rekao je Felix koji je kratko studirao, a zatim se ispisao s faksa i za život zarađivao prodajom hot doga sve dok nije otkrio YouTube.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.