Nakon šest mjeseci pronađen zrakoplov kojim je letio Vittorio Missoni: Nema informacija o putnicima

Foto: JLP

MALENI zrakoplov u kojem se nalazio direktor talijanske modne kuće Missoni nestao je negdje u blizini Venezuele u siječnju ove godine.

Sin osnivača tvrtke, Ottavija Missonija, 58-godišnji Vittorio i njegova supruga bili su među šestero ljudi koje su se u trenutku nestanka nalazili u zrakoplovu koji je bio na putu od otočja Los Roques prema zrakoplovnoj luci u Caracasu. Ovog je četvrtka objavljeno da je zrakoplov pronađen i to 70 metara ispod mora u blizini otoka Carnero u Karipskom moru.

Vijest je objavio glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Jorge Galindo, prenosi BBC.

Nakon što je zrakoplov nestao istražitelji talijanske agencije za zračnu sigurnost (ANSV) objavili su da tvrtka koja je bila u posjedu malenog zrakoplova nije imala sve potrebne dozvole za rad. Nekoliko dana kasnije komad prtljage pronađen je otprilike 320 kilometara istočno od Los Roquesa.

Vittorio je kuću Missoni vodio sa svojom braćom, a u trenutku nesreće vraćao se s odmora zajedno sa suprugom Maurizijom Castiglioni i dvoje prijatelja, Eldom Scalvenzi i Guidom Forestijem. S njima su u zrakoplovu bila i dva venecuelanska pilota.

Nikakvi daljnji detalji nisu otkriveni, uključujući informacije o tijelima, uzroku nesreće ili stanju zrakoplova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.