Nakon osam godina osvetila se kolegi iz razreda koji joj se rugao na račun debljine

Foto: Facebook

LOUISA MANNING danas ima 22 godine i studira na Oxfordu. Na jednoj od studentskih zabava upoznala je simpatičnog dečka koji ju je pozvao na spoj. Pristala je, no ne zato što se i on njoj sviđao.
 
Naime, Louisa je u dečku koji ju je pozvao van prepoznala svog zlostavljača iz osnovne škole i odlučila mu se osvetiti. On nju nije prepoznao, ali Louisa se dobro sjećala osobe koja ju je godinama maltretirala, nazivala pogrdnim imenima i rugala joj se zbog njenog izgleda, posebno na račun debljine.
 
Ni osam godina, očito, nije bilo dovoljno da zaboravi na traume koje joj je dečko iz razreda priredio. Tako je dogovorila s njim spoj, ali je u restoran u kojem su se trebali naći došla dan ranije i zamolila konobaricu da mu prenese njenu poruku.
 
U poruci, koju ju napisala na pozadini fotografije snimljene kada je imala 12 godina, stoji:
 
"Oprosti što ti se večeras neću pridružiti. Sjećaš li se osmog razreda osnovne? Kada sam bila debela, a ti si mi se zbog toga rugao? Ne? Ja se sjećam! Tri godine poslije toga sam gladovala, dnevno sam jela najviše jednu jabuku. Stoga sam odlučila preskočiti ovu večeru".
 
 
Louisa je u poruci dodala i popis poniženja koja joj je kolega priredio, i podsjetila ga kako je s gađenjem gledao njene noge te kojim ju je pogrdnim imenima sve nazivao, potičući i drugu djecu iz razreda da joj se također rugaju.
 
Napisala mu je da ju, drugi put kad bude razmišljao o njoj, zamisli kao ovu 12-godišnjakinju sa fotografije koju mu je ostavila, jer je to ista ona djevojka koju je pozvao na spoj.
 
 
Dečko je primio njenu poruku te joj kasnije preko Facebooka odgovorio da mu je žao zbog svega i zaželio joj sreću, prenosi BuzzFeed.
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.