Najmlađa transeksualka na svijetu: Britanski tinejdžer Jack sa 16 godina odlučio postati Jackie



POPUT većine tinejdžerica, Jack Green iz Leedsa s nestrpljenjem je iščekivao svoj 16. rođendan. No, za razliku od većine svojih vršnjaka, Jack je od mame Susie dobio vrlo neobičan poklon -  operaciju promjene spola vrijednu 21 tisuću dolara. Danas joj je 19 godina i ni trenutka ne žali zbog svoje odluke. Dapače, ova djevojka prošle se godine prijavila za Britanski Top Model i dogurala čak do polufinala. No, njeno djetinjstvo nije bilo nimalo jednostavno. Godinama je trpjela maltretiranje u školi, a čak šest puta pokušala je izvršiti samoubojstvo.

"Jednom smo se vozili u autu dok je Jack imao četiri i tada mi je rekao: "Mama, Bog je pogriješio, ja sam stvarno djevojčica. Liječnici su smatrali da će ta faza proći, ali nije. Čim bi došao kući iz škole, strgao bi uniformu i navukao svjetlucave jeans hlače kakve nose djevojčice", kaže majka Susie. Ipak, kasnije se ispostavilo da Jack pati od poremećaja spolnog identiteta pa mu je majka odlučila pomoći i plativši mu svojom ušteđevinom sedmosatnu operaciju promjene spola na Tajlandu, prenosi Daily Mail.

"Neizmjerno sam zahvalna svojoj majci, najviše zbog toga što je prepoznala pravu mene.
Nakon operacije, Jackie se bojala kako će njen budući partner reagirati na činjenicu da je nekad bila muško, no njen trenutni dečko, tvrdi, pun je razumijevanja.

"Hodamo već dvije godine, ali nakon mjesec dana, kad sam vidjela da naša veza ipak nekamo ide, rekla sam mu za svoju operaciju promjene spola. On je rekao da me voli i da mu to nije važno. Nisam mogla vjerovati da ima toliko razumijevanja, bila sam presretna", naglašava Jackie.

O njenom životu i karijeri snimljen je i dokumentarac "Transsexual Teen Beauty Queen" čija će premijera biti krajem idućeg mjeseca na BBC-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.