Najbolji traileri svih vremena: Stanley Kubrick i David Fincher dominiraju ljestvicom

SIGURNO ste više puta pogledali dobar trailer za film, a nakon toga odlučili taj isti film što prije pogledati. Redatelji i producenti znaju koliko je bitno da se trailer napravi što bolje. Donosimo vam listu najboljih trailera svih vremena.

10) "Comedian"

Film koji prati rad Jerryja Seinfelda i Chrisa Rocka, a želi prikazati drugu stranu stand-up komedije. Duhoviti trailer dovoljan je da primami gledatelje, no jasno da i ime Jerryja Seinfelda govori samo za sebe.

9) "Eyes Wide Shut"

Trailer nema radnje, nema riječi. Ipak, najava za ovo remekdjelo Stanleyja Kubricka dovoljna je da znate da vas čeka nešto sjajno. Nicole Kidman i Tom Cruise u svojim igricama uživaju uz glazbenu podlogu Chrisa Isaaka "Baby Did A Bad Bad Thing".

8) "The Girl With The Dragon Tattoo"

Trilogija koju je na veliko platno prenio David Fincher vrlo brzo stekla je status omiljenog filma mnogih. Vrhunski napravljen trailer uvod je u dobar film koji vas čeka. Odlična glazbena pozadina i konkretne, kratke scene formula su uspjela za većinu trailera, pa tako i ovaj.

7) "A Night at the Opera"

Film u kojem glume braća Marx iz 1935. godine osvojio je srca mnogih. Simpatična komedija već je tad postavila temelje kvalitetnim trailerima pa se upravo ona nalazi na sedmom mjestu ljestvice koju je sastavio NME.

6) "Burn After Reading"

Odličan trailer sjajne braće Coen uvodi vas u svijet u kojem Brad Pitt čudno pleše, a George Clooney je u panici. Konkretni trailer predstavlja odličnu glumačku ekipu filma, a sve to uz sjajnu glazbenu pozadinu.

5) "The Matrix"

Film iz 1999. godine zaludio je svijet kad se pojavio. I ovaj trailer u nešto više od dvije minute sadrži brze, konkretne scene i intrigantnu poruku. Nakon svega zaista vas zanima što film donosi, a možda je i to jedno od objašnjenja njegovog velikog uspjeha.

4) "Alien"

Ovaj filmski serijal u svih pet filmova može se pohvaliti dobrim trailerima, no mnogi će rado istaknuti onaj za četvrti film, snimljen 1997. godine. Ovo je jedan od dokaza da kvalitetan trailer ne čini dobar film.

3) "The Social Network"

Film iz 2010. godine prati uspon Marca Zuckerberga. Trailer je odrađen u pomalo turobnoj atmosferi, uz verziju Radioheadovog hita "Creep". Pjesma je odradila veliki dio posla u ovom traileru.

2) "Dr. Strangelove"

Legendarni film Stanleyja Kubricka iz 1964. godine ima i odličan trailer. Kakav i priliči Kubricku. Njegovi traileri nisu nikad sadržavali ono najbolje iz filma, vjerojatno zato što se teško odlučiti što staviti u isti.

1) "Psycho"

Alfred Hitchcock napravio je briljantni, elegantni trailer za "Psycho". Koncept redatelja koji provodi gledatelje po setu i tako ih upoznaje s radnjom filma još uvijek je inovativan i genijalan. Stoga je jasno zašto je ovaj film zasjeo na prvo mjesto ljestvice. Nitko to nije i neće raditi kao što je Alfred Hitchcock.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.