Najavljene nove igrane verzije Disneyevih crtića: Mogu li one prenijeti čaroliju crtića?

Foto: Disney

CRTANI filmovi koje potpisuje Disney, i koji su obilježili zadnjih nekoliko desetljeća i bili dio djetinjstva milijuna djece diljem svijeta, sada mahom doživljavaju svoje igrane verzije. 

Adaptacija filma "101 Dalmatinac" iz 1996. godine, s Glenn Close u ulozi Cruelle de Vil, te njegov nastavak iz 2000., ostvarili su golem uspjeh. Film "Alisa u zemlji čudesa" iz 2010. s Johnnyjem Deppom u ulozi Ludog Šeširdžije, zaradio je više od milijarde dolara, a još uvijek je iznimno popularan.

Ove je godine Disney tako adaptirao i "Uspavanu ljepoticu" s Angelinom Jolie u ulozi zločeste vile, a igrana verzija crtanog filma nazvana je "Gospodarica zla". Iako su kritičari bili podijeljeni, film je zaradio 756 milijuna dolara, dosad.

Uspjeh koji su ostvarili ovi filmovi, kompaniji Disney motivacija su za nastavak priče o adaptaciji animiranih klasika, javlja Independent.

Tako su najavljene i igrane verzije "Pepeljuge" u kojoj bi glavnu ulogu trebala igrati Lily James, a uloga zle maćehe pripast će Cate Blanchet. Film bi u kinima trebao biti u ožujku iduće godine. 
 
Disney je također najavio i adaptaciju "Knjige o Džungli"; film bi premijerno trebao biti prikazan u listopadu 2015. Životinjama u filmu, kako je najavio Disney, glasove će posuditi Bill Murray, Idris Elba, Ben Kingsley, Scarlett Johansson i Christopher Walken.
 
Drugu igranu verziju "Knjige o Džungli", koja bi trebao izaći nekoliko dana kasnije, najavila je i kuća Warner Bros. Obje producentske kuće rade i na adaptaciji filma "Ljepotica i zvijer", a Warner Bros. najavio je i "Pinokija", film bi trebao, kako je najavljeno, režirati Tim Burton. 
 
Disney navodno planira napraviti igranu verziju i legendarnog crtanog filma "Dumbo" iz 1941. Osim Disneya i kompanije Warner Bros., trendu adaptacije animiranih filmova u igrane priključile su se i kompanije 20th Century Fox te Universal Studio.
 
Universal je tako najavio i "Malu sirenu", a film bi trebala režirati Sofia Coppola.
 
Dosadašnje igrane adaptacije animiranih filmskih klasika pokazale su se uspješnima, no pitanje je koliko su zapravo prenijele čaroliju svojih crtanih verzija. Isto pitanje ostaje otvoreno i za najavljene filmske uratke.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.