Nacionalni skandal: Zbog provokativnog plesa tinejdžerica pokrenuto nekoliko istraga

Screenshot: YouTube

RUSKA tinejdžerska plesna skupina uspjela je podići dosta prašine nakon što je video snimka njihovog nastupa čija je tema bio medvjedić Winnie the Pooh, odnosno ruska verzija Vinni Pukh, osvanula na YouTubeu.

Videosnimka, koju je pogledalo više od četiri milijuna gledatelja, prikazuje ples djevojčica iz grada Orenburga na granici s Kazahstanom, koji sasvim sigurno nije primjeren djevojčicama njihove dobi.

Video je toliko šokirao javnost da su čak službenici ruskog Istražnog povjerenstva izjavili za novinsku agenciju Interfax da istražuju plesni studio i organizatore priredbi zbog optužbi o zanemarivanju djece i nemoralu, piše BuzzFeed. Neki su dužnosnici u svojim priopćenjima ovaj ples prozvali vulgarnim i uvredljivim. Plesni studio do daljnjeg je zatvoren, a ured ruskog državnog tužitelja objavio je da provodi vlastitu istragu.

"Kako bismo izbjegli negativne posljedice na osjetljivu dječju psihu, ured pokrajinskog tužitelja naglasio je da istražitelji trebaju učiniti sve što je u njihovoj moći da zaštite djecu od širenja informacija koje bi mogle uništiti njihovo dostojanstvo i čast", stoji u priopćenju iz ureda državnog tužitelja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.