Na rubu konflikta: "Publika je ovo zakuhala, sad nek´ se snalazi sama"

Foto: Press/YouTube

NAKON što sinoć iz "X Factora Adria" nije ispao nijedan kandidat, večeras ih je ispalo čak četvero. Nastupalo je preostalih pet kandidata, Iva Ćurić, Magdalena Bogić, Adnan i Tarik, Bobi Mojsovski te Milan Bukilić. 

Nakon glasanja, prema novonastalim pravilima produkcije, dvoje kandidata odmah ispada, dok će ih četvero pjevati pjesmu spasa, nakon čega će dvoje ispasti, a dvoje proći dalje.

Večer je otvorila Magdalena pjesmom "Više se ne vraćaš".

"Cijeli nastup pokazuje zrelost i formiranu pjevačicu. Sve pohvale", rekao joj je Huljić.

Massimo joj je rekao da vidi da su svi prošli fantastičnu školu nastupa, posebice ona koja je pratila kameru koja je kružila oko nje. 

"Vrlo brzo ste puno toga naučili", dodao je.

Adnan i Tarik prošlog su puta zapjevali "Ljubavi" od Željka Joksimovića, a Aleksandra im je prigovorila zbog narodnjačkog trilera. Oni su uvjereni da to nije narodnjački triler, nego njihov ukras. Večeras su zapjevali "Mirror".

"Vi ste već brend, imali ste divnu plesačku grupu. Nije vam legla pjesma, žao mi je zbog toga. To ne znači da ste bili loši", rekao je Joksimović.

Aleksandra je ovog puta rekla da se bolje drže narodnjačkih trilera, jer im ovo ne ide najbolje. Massimo je dodao da je pričao s jednim od njih dvojice o izboru pjesme.

"Poleti čovjek i pomisli da bi se mogao baviti nečim artističkijim. To se dugo radi, dugo treba da dođete na nivo da se možete baviti umjetnošću, a da to narod kuži. Ovo je bilo na visokom nivou", rekao je.

"Jasno vam je da je ovo borba i da oni moraju govoriti ono što govore jer ste moji, a ne njihovi", rekao im je Huljić na kraju.

Nakon njih je zapjevao Bobi Mojsovski, koji je izabrao pjesmu "Po tebe", koju je pjevao Toše Proeski. Huljić mu je rekao da je bio sjajan. "Ja sam siguran da bi Toše bio ponosan na to kako si otpjevao pjesmu, a i ja sam ponosan", rekao je Joksimović, a Massimo ga je pohvalio jer je igrao na sigurno.

"Nikad nije lako pjevati kompozicije koje je netko već briljantno otpjevao, ali ti si večeras odao čast Toši", rekla je Aleksandra.

Iva Čurić, mezimica cijele regije prema riječima Željka Joksimovića, otpjevala je "Give It To Me Right".

Opet je naglasak bio na njenom izgledu. "Ja ne znam što vi tamo radite, jer ste svi smršavili za poludjeti", komentirao je Massimo, koji ju je pohvalio za nastup, iako nije bio siguran u izbor pjesme. "Ti zavodiš publiku svojim glasom", rekla joj je Aleksandra. "Tvoj glas ima najveći personality", dodao je Huljić.

"Meni je ovo bilo slatko kao šećer", rekao je na kraju njen mentor Joksimović.

Večer je zatvorio Milan Bukilić s pjesmom "Ne kuni me, ne ruži me, majko". Aleksandra se tijekom nastupa rasplakala, a Željko je zamolio ljude da glasaju za njega.

Tonči je dodao da mu je bilo teško odlučiti se između njega i Nikole Marjanovića, a večeras je dokazano da je donio pravu odluku.

"Moj Milane, ti nosiš nevjerojatnu tugu u sebi, ja znam da si prošao teške trenutke u životu i večeras si ogolio dušu pred cijelom regijom", rekla je Aleksandra.

Pjesmu spasa u prvoj rundi pjevali su Ilija Mihailović i Antonio Krištofić iz Aleksandrina tima. Antonio je zapjevao "Kanet na vetru", a Ilija "All Of  Me" Johna Legenda.

Aleksandra je odbila glasati. "Pošto je publika ovo zakuhala, nek' se ona snađe. Ja ne glasam", poručila je.

Massimo je predložio da ostali glasaju, pa da ona presudi. On se odlučio za Antonija, a Joksimović je izabrao Iliju.

Aleksandra nije posustajala: "Tonči nije morao glasati između svojih kandidata", rekla je, na što joj je Tonči odgovorio da se tad nisu znala pravila i da ona mora glasati.

On je odlučio dati glas Antoniju, jer smatra da je Ilija moderniji pjevač koji se bolje snalazi na stranom jeziku, a ovdje se traži domaći pjevač. Aleksandra je potom zakuhala i dala glas Iliji, pa je odlučivala publika, koja je manje glasova dala Iliji.

Iz natjecanja su odmah ispali Nina Simić, čiji je nastup sinoć bio jako loš, te Milan Bukilić, a Aleksandra ispadanje još jednog kandidata nije najbolje podnijela. Zato joj je završni udarac bio to što je drugu pjesmu spasa pjevao David Temelkov protiv Highway Trija. Ona je naravno glasala za Davida, a Tonči za Highway Trio. Željko je glasao za Highway Trio.

"Ostat ću dosljedan sebi i odlučiti na temelju kvalitete pjesme spasa. Čini mi se da je Highway Trio bio bolji", rekao je Massimo, koji za razliku od svojih kolega nije "oprao ruke" i prebacio odluku na publiku. Tako je Aleksandra s pet kandidata, koliko je imala na početku večeri, pala na samo dva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.