Morrissey (ponovno) diže prašinu: Ismijao kraljevsku obitelj i vlastitu izdavačku kuću

Foto: Guliver Image/Getty Images 

BIVŠI frontman The Smithsa nastupio je u londonskoj O2 Areni i tom prilikom ponovno žestoko iskritizirao vladajuću garnituru svoje zemlje, a nije poštedio ni vlastitu izdavačku kuću. Morrissey u kritikama nije zaobišao, već standardno, ni mesnu industriju. 
 
Ovo je, inače, njegov prvi nastup u glavnom gradu Velike Britanije nakon dvije godine, a čini se da se potrudio da ostane zapamćen.
 
Koncert je otvorio pjesmom "The Queen is Dead", dok je u pozadini je bio prikaz britanske kraljice. Morrissey je poznat po ismijavanju, ali i kritiziranju članova kraljevske obitelji.
 
"Privilegiran sam svojim najluđim snovima", izjavio je Morrissey kada je stupio na binu, prenosi Manchester Evening News. U izjavama se obrušio i na svoju izdavačku kuću, Harvest Records, a u znak podrške njegov je prateći bend nosio i majice s natpisom "Tko j*** Harvest Records".
 
Morrissey, poznat i kao aktivist za prava životinja, a u tom kontekstu već se nekoliko puta na meti njegovih kritika našao i svjetski poznati kuhar Jamie Oliver, rekao je i da je bio sretan kada je u britanskim novinama pročitao vijesti o kontaminiranoj peradi: "Vidio sam vijesti na internetu, i pomislio... hahahahaha". 
 
Morrissey je krajem prošle godine objavio autobiografiju u kojoj je, između ostaloga, izjavio da je bio u vezi s muškarcem, ali je kasnije objasnio da "nije homoseksualac, već humanoseksualac".
 
55-godišnji glazbenik boluje od raka, no izjavio je da će se liječiti prirodnim putem te da neće prestati s nastupima jer "želi umrijeti na bini, a ne na kauču". 
 
Ovaj je nastup bio zadnji s Morrisseyeve ovogodišnje zimske turneje po Europi, u znak objave njegovog desetog samostalnog studijskog albuma "World Peace is None of Your Business".
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.