Mladi hrvatski informatičari iz Brna se vratili s vrhunskim rezultatima

Foto: Hrvatski savez informatičara

HRVATSKA informatička reprezentacija ostvarila je značajan uspjeh na 22. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi - CEOI 2015, koja se od 29. lipnja do 4. srpnja 2015. održavala u češkom gradu Brnu.

U konkurenciji 44 natjecatelja iz osam država članica (Češka, Hrvatska, Mađarska, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Slovačka i Slovenija) te dvije gostujuće reprezentacije (Švicarska i Gruzija) mladi hrvatski informatičari osvojili su zlatnu, srebrnu i dvije brončane medalje. Ivan Lazarić u ukupno poretku zauzeo je PRVO MJESTO kojeg dijeli s poljskim natjecateljem Przemysław Kozłowskim, izvijestio je Hrvatski savez informatičara.

Hrvatsku su na ovom natjecanju zastupali učenici srednjih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi u Zagrebu 28. ožujka i Izbornim pripremama od 13. do 16. travnja, a s njima su bili i Krešimir Malnar, odgovorni voditelj tima, te Gustav Matula, stručni voditelj.

Prema propozicijama, CEOI natjecanje sastoji se od rješavanja šest problemskih zadataka kroz dva dana natjecanja, u programskim jezicima Pascal, C i C++ pod operativnim sustavom Linux. Svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika do 20 godina starosti i dva voditelja.

Nastup naših mladih informatičara na 22. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi organizirao je Hrvatski savez informatičara. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.